Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony Xperia 1 IV En Net Hali ile Karşınızda

Sony, Xperia serisine yeni üye eklemeye hazırlanıyor. Sony Xperia 1 IV adını taşıyacak olan telefon en net görselleri ile karşımıza çıktı.

Sony’nin geçen yılki Xperia 1 III’ün halefi olarak yakın zamanda şirketin bir sonraki amiral gemisi Sony Xperia 1 IV modelini yakında tanıtması bekleniyor. Bugün ise telefonun CAD tabanlı görüntüleri @OnLeaks sayesinde ortaya çıktı. Bu sızıntı önceki modele benzer şekilde üst çerçevedeki ön kamera ile 6,5 inçlik bir ekranı gözler önüne seriyor.

Sony Xperia 1 IV tasarımı ile selefine benzeyecek

Metal bir çerçeve, cam arka kısım, yana monte edilmiş parmak izi sensörü ve yanda özel bir kamera deklanşör düğmesi gösteriyor. Telefon, render’a göre mat yeşilimsi ve siyah olmak üzere çift renk seçenekleriyle gelebilir.

Telefonun 164.7 x 70,8 x 8.3~9.5 mm ölçülerinde olduğu ve bu da telefonu biraz daha küçük .Ancak Xperia 1 Mark III’ten biraz daha kalın hale getirdiği söyleniyor. Bu nedenle biraz daha büyük bir pile sahip olabilir. Xperia 1 IV’ün 3,5 mm ses jakını ve telefoto kamera da dahil olmak üzere üçlü arka kameraları koruduğu söyleniyor,. Ancak bunun önceki modelle benzer değişken telefoto lense sahip olup olmayacağını öğrenmek için beklememiz gerekecek.

Sony Xperia 1 IV

Sony, Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti tarafından desteklenen yeni Xperia telefonlarını piyasaya süreceğini geçtiğimiz aylarda onaylamıştı. Bu yüzden bu canavar Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinin yer alacağını söyleyebiliriz. RAM tarafında ise yüksek ihtimalle 8 GB RAM ve 12 GB RAM seçenekleri bulunacak.

Türkiye pazarına gelmeyeceğini düşündüğümüz telefonun fiyatı büyük önem taşıyor. Eğer 999 dolar bandı aşılırsa Sony’nin işinin çok zor olduğunu söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu