Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi, Apple’ı Geçerek Dünyanın En Büyük İkinci Akıllı Telefon Üreticisi Oldu

Xiaomi akıllı telefon satışları söz konusu olduğunda uzun zamandır gerisinde yer aldığı Apple ‘ı geçmeyi başardı. İşte rekabette son durum…

Xiaomi, bu yılın ikinci çeyreğinde teknoloji devi Apple ‘ı geçerek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon şirketi oldu. Canalys Research tarafından yayınlanan rapora göre Çinli şirketin akıllı telefon sevkiyatları %83 oranında artış gösterdi.

Bu sonuçla birlikte Xiaomi akıllı telefon satışları söz konusu olduğunda ilk kez ikinci sıraya yükselmiş oldu. Akıllı telefon satışlarını yakından takip edenler bilirler ilk iki sıra yıllardan beri Samsung ve Apple tarafından domine ediliyordu.

Huawei, ABD’nin yaptırımlarına maruz kalmadan önce bir dönem Apple’ı devirerek ikinci sıraya yükseldi. Fakat bu uzun sürmedi ve şirket ABD Hükümeti’nin yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. Huawei bunula birlikte akıllı telefon pazarında büyük bir yara aldı ve pazar payı günbegün eridi. Yayınlanan son verilere bakıldığında Huawei’den doğan boşluğu en iyi dolduran marka Xiaomi olmuş görünüyor.

Canalys Research’e göre Samsung, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 19’luk payla küresel çapta lider akıllı telefon markası olmayı sürdürüyor. Xiaomi, 2021’in ikinci çeyreğinde pazar payını yüzde 17’ye çıkarmayı başardı. Apple, yüzde 14 pazar payıyla üçüncü sırada yer alıyor.  OPPO ve Vivo, her biri yüzde 10’luk pazar payıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor.

Canalys tarafından yayınlanan rapora göre Mi 11 serisi sevkiyatları Latin Amerika’da %300, Afrika genelinde %150 ve Batı Avrupa’da %50’den fazla artış göstermiş durumda. Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise Xiaomi’nin ortalama satış fiyatının Samsung ve Apple’a kıyasla yaklaşık %40 ve %75 daha ucuz olması.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu