Apple

Yeni iPad Mini, 2023’ün Sonlarında Piyasaya Sürülebilir

Uluslararası Menkul Kıymetler’den Kuo’ya göre Apple, yeni iPad Mini modelini 2023’ün sonları veya 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürecek.

Apple’ın yeni iPad mini’yi piyasaya sürmesinin üzerinden hemen hemen bir yıldan fazla süre geçti. Bu süre zarfında yeni bir mini modeli için resmi açıklama veya sızıntı gerçekleşmedi. Uluslararası Menkul Kıymetler analisti olan Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, iPad mini’nin yeni bir sürümü üzerinde çalışıyor. Yeni cihazın 2023’ün sonlarında veya 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürüleceğini belirtiyor.

Kuo bugün paylaşmış olduğu gönderisinde yeni iPad mini’nin satışını öne çıkaracak hususun işlemcisi olacağını belirtiyor. Bu açıklamaya göre yeni mini’de teknik özelliklerin güncelleneceği ancak tasarım açısından bir değişikliğin olmayacağını gösteriyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde çok fazla çıkan sızıntı olan katlanabilir iPad’ın 2025 yılında çıkmasının mümkün olmayacağını belirtiyor. Bunun sebebi olarak da katlanabilir cihazların çok daha pahalıya mal olacağını ve bunun da alımları etkileyeceği için yedek planda tutacağını açıklıyor.

Kuo, Apple şirketinin üretim tedarik zincirine odaklanan tanınmış bir analisttir. Yapmış olduğu açıklamalar genellikle doğru çıkmaktadır. Apple’ın son zamanlarda almış olduğu patentlerin en azından bir çeşit katlanabilir cihazı düşündüğünü kanıtlıyor ancak analist tarafından katlanabilir modeller hakkında başka bir açıklama bulunmuyor.

iPad mini

Samsung, Oppo, Huawei ve Xiaomi de dahil olmak üzere büyük Android üreticilerinin katlanabilir cihaz pazarına en az bir cihaz piyasaya sürdüğünden beri katlanabilir cihazlar her geçen gün daha yaygın hale gelmeye başladı. Apple kullanıcıları markanın kendi katlanabilir cihazını piyasaya sürmesini sabırsızlıkla bekliyor ancak bu bekleyiş oldukça uzun sürecek. Biliyorsunuz ki Apple her zaman dönemin yeniliklerini geç bir zamanda cihazlarına getiriyor. Getirmiş olduğu yenilik her ne kadar geçmiş dönemlerde meşhur olmuş olan yenilik olsa da tekrardan gündeme getirmeyi başarıyor.

İlginizi Çekebilir: Yeni MacBook Pro ve Mac Mini için Geri Sayım Başladı

iPad Mini 6 Teknik Özellikleri

  • 8,3 inç büyüklüğünde 2266 x 1488 piksel çözünürlüğünde P3 Renk Gamı ile Retina ekran, 500 nit parlaklık, 326 PPI, True Tone ekran
  • Altı Çekirdekli A15 Bionic 5nm yonga seti (2 performans ve 4 verimlilik çekirdeği)
  • 5 çekirdekli GPU, 16 çekirdekli Neural Engine
  • 64GB/256GB çeşitleri
  • iPadOS 15 işletim sistemi
  • f/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP kamera, 5P lens, Dörtlü LED True Tone flaş
  • f/2.4 diyafram açıklığına sahip 12MP 122° Ultra Geniş ön kamera, Retina Flaş
  • Çağrılar için çift mikrofon, Stereo hoparlörler
  • Boyutlar: 195.4x 134.8×6.3mm; Ağırlık: 293g (WiFi) / 297g (5G)
  • 5G (6 GHz altı), Gigabit sınıfı LTE, 2×2 MIMO’lu 802.11ax Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GLONASS’lı GPS, USB-C 3.1 Gen 1 (5 Gbps’ye kadar)
  • 19,3 watt-saatlik şarj edilebilir lityum-polimer pil Wi-Fi üzerinden 10 saate kadar internette gezinme, video izleme veya müzik dinleme
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu