AndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 13 Ultra Bir Kamera Aksesuarıyla Geliyor

Xiaomi 13 Ultra heyecanı giderek artıyor. Yeni bir poster telefon için harici bir kamera akseuarının tanıtılacağını ortaya koyuyor.

Xiaomi 13 Ultra kuşkusuz bu yılın en çok konuşulan telefonlarından biri olacak. 18 Nisan tarihinde resmi duyurusu gerçekleşecek telefonun arkasında her biri 50 megapiskel çözünürlüğünde dört kamera olacak. Geçen yıl ki modelde olmayan periskop kamerayı bu yıl ki 13 Ultra modelde göreceğiz. Hatırlayalım, birinci nesil Ultra modelde de hem telefoto hem de periskop kamera kullanıldı.

Telefonun tanıtım tarihine sayılı günler kalırken, Xiaomi telefonla birlikte kullanılacak ilginç bir aksesuar gösterdi. Xiaomi 13 Ultra’nın fotoğafçılık yeteneklerini daha iyi noktaya getirecek olan aksesuar telefonu gerçek bir kamera gibi görünmesini sağlayacak.  Tutma yerinde, hızlı bir şekilde fotoğraf çekmeyi kolaylaştıracak özel bir deklanşör butonunu görüyoruz.

Bu, Xiaomi’nin Ultra amiral gemisi ile ilk denemesi değil. Geçen yıl şirket, değiştirilebilir bir lensin kullanılmasına izin veren bir tasarıma sahip Xiaomi 12S Ultra Concept’i sergilemişti. Xiaomi 12S Ultra Concept, iki adet 1 inçlik sensöre sahipti ve Leica M serisi lensler merkezi sensöre takılabiliyordu.

Öte yandan kimi ülkeler de sosyal medya hesaplarından Xiaomi 13 Ultra’nın kamera yetenekleri hakkında paylaşımlarını sürdürüyor. Xiaomi İspanya’dan yapılan bir paylaşımda alt bölümdeki postetr kullanılarak şu ifadelere yer verildi:

Xiaomi ve Leica tarafından ortaklaşa oluşturulan ve yeni #Xiaomi13Ultra ‘da sunulan “Summicron” lens, mobil fotoğrafçılığı yeni bir profesyonellik düzeyine yükseltecek.

Xiaomi 13 Ultra’da tümü Leica lenslerden oluşan dört adet arka kamera yer alacak. Kameraların şu şekilde olması bekleniyor:

  • 1 inçlik 50 megapiksel Sony IMX989 ana sensör
  • 50 megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera
  • 50 megapiksel çözünürlüğünde telefoto kamera
  • 50 megapiksel çözünürlüğünde periskop kamera
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu