Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriLG

LG V30 arayüz özellikleri inanılmaz!

LG V30 arayüz özellikleri açıklandı. Bir süredir telefonun donanım özelliklerine ait bilgiler veren LG’den bu defa LG V30 yazılım özellikleri hakkında önemli açıklamalar geldi. LG, telefonda yer vereceği UX 6.0+ kullanıcı arayüzünde oldukça gelişmiş bir kullanım deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

LG V30 arayüz özellikleri: Yüzen ekran

İlk olarak telefonda yüzen bir ekran kullanılacak. Daha önceki V serisi telefonlarda üst bölümde ikinci ekrana yer veren LG bu defa çeşitli kısayollara erişim sağlayan hareket eden bir şerit kullanacak. Alt bölümdeki ekranda yüzen ekranın (ya da hareketli çubuk) bir görüntüsüne yer verilmiş. Ekran üzerinde istenilen yere taşınabilen yüzen ekranı yine ayarlar menüsünde gizlemek de mümkün olabilecek.

LG V30 arayüz
LG V30 arayüz

Gelişmiş ekran sürekli açık

LG V30 modelinde daha gelişmiş bir ekran sürekli açık özelliği göreceğiz. LG’nin G5’ten bu yana kullandığı ekran özelliğinde hızlar araçlar ve bildirimlerin yanı sıra  müzik çalar kontrolü sağlanabilecek ve kullanıcılar kişisel bir fotoğrafı ekrana atayabilecek. Önemli bir gelişme olarak da pil yüzdesi artık ekran sürekli açık menüsünde görünecek.

Yüz ve ses tanıma

Yüz tanıma özelliği LG V30’daki önemli güvenlik özelliklerinden biri olacak. Üstelik telefon ekran kilidinde olduğunda dahi bu işlev çalışacak. Galaxy S8 serisinde olduğu gibi telefonu uyandırmanıza gerek olmayacak.

LG V30’da ayrıca ses tanıma özelliği yer alacak. Kullanıcılar dilerse telefonun kilidini kendi sesleriyle de açabilecek. Qualcomm’un Aqstic voice UI teknolojisini kullanan özellikte telefonun kilini açmak için sesli bir parola oluşturulması gerekiyor.

Gelişmiş kamera arayüzü

LG, V serisi modellerde zaten gelişmiş bir kamera arayüzü kullanıyor. V30 modelinde ise söz konusu arayüz daha da geliştirilmiş. Şirketten yapılan açıklamaya göre kameraya Graphy modu ekleniyor. Bu modda V30 kullanıcıları Graphy sitesine veya mobil uygulamaya giderek profesyoneller tarafından çekilen fotoğrafları seçebilecek veya indirebilecek. V30 ile çekilen ya da indirilen fotoğraflar üzerinde  beyaz dengesi, deklanşör hızı, diyafram, ISO gibi ayarlamalar elle yapılabilecek.

V30 kullanıcıları Galeri menüsünden GIF’ler oluşturabilir ve Fotoğraf Oluştur seçeneği üzerinden çeşitli fotoğraf ve videoları kullanarak filmler oluşturabilecek. Son olarak LG V30’da yer alacak çift arka kameralardan birinin  f/1.6 lense sahip olacağını belirtelim.

 

LG V30 ve V30 Plus modelleri geliyor! İşte telefonların fiyatı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu