AndroidGenelGoogle Play StoreGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Play Store Cüzdan Boşaltmaya Devam Ediyor! Bu Uygulamalar Tehlike Saçıyor!

Android’in uygulama mağazası Play Store için kötü haber geldi. Popüler olan bazı uygulamalar kullanıcıların cüzdanını boşaltıyor.

Google’ın mobil işletim sistemi Android yine güvenlik açığı ile gündeme geldi. Android’in resmi uygulama mağazası Play Store, tam sekiz adet popüler uygulamadan dolayı şu sıralar zor günler geçiriyor. Güvenlik araştırmacıları Play Store’da popüler olan ve 800.000 indirme bandını geçen bazı uygulamaların izinsiz satın alım yaptığını ortaya koydu.

Araştırmacıların aktardıkları bilgilere göre bu konu hakkında Google’a malumat verilmiş. Google da bu uygulamaları mağazasından hızlı bir şekilde kaldırmış. Ancak sekiz adet popüler olan uygulamayı indirenler, uygulama içi satın alma seçeneklerinden dolayı bir hayli dertte.

Çünkü bu uygulamalar kullanıcıların izni olmadan satın alım yapıp, Android kullanıcılarının cüzdanlarını boşaltmış. Uygulamaların mağazadan kaldırılması tek başına bir anlam etmiyor. Eğer aşağıda paylaşacağımız uygulamalar telefonlarınızda yüklüyse, bu uygulamaları hemen kaldırmanız gerekiyor.

Virüslü Android uygulamaları

  • com.studio.keypaper2021
  • com.pip.editor.camera
  • org.my.favorites.up.keypaper
  • com.super.color.hairdryer
  • com.ce1ab3.app.photo.editor
  • com.hit.camera.pip
  • com.daynight.keyboard.wallpaper
  • com.super.star.ringtones

Yukarıda belirtmiş olduğumuz Android uygulamalarını kaldırdıktan sonra cihazınızı malware yazılımı ile ne olur ne olmaz diye taratmanızda fayda var. Google’ın nasıl oldu da böyle bir hata yaptığı ise henüz bilinmiyor. Android 12 güncellemesi ile güvenlik ve gizlilik konusunda düğmeye basacak olan Google, mağazasının denetimini de arttıracak.

Google’ın bu zamana kadar güvenlik sorunları yaşadığını sık sık dile getirdik. Artık bu olayın bir sorun olmaktan çıkıp Android’in güvenli bir platform olması gerekiyor. Android 12 güncellemesi ile atılacak adımlar bu yüzden büyük önem arz ediyor. Bakalım Google bu yıl güvenlik konusunda neler yapacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu