Meizu

Meizu Hırsızlığa Karşı Yeni Bir Patent Aldı

Meizu Teknoloji hırsızlığı önlemek için patent alarak çalıntı cihazları kolayca bulabilecek ve kişisel verilerin korunmasına yardımcı olacak.

Akıllı telefonlarda artan fiyatlar onları hırsızlar için daha değerli bir hedef haline getirdi. Bu sorun, çalınan cihazların bulunmasının zor olabileceği gibi cihaz sahiplerinin kişisel verilerini ve gizliliğini riske atıyor. Bu durumu fark eden Meizu Teknoloji hırsızlığı önlemek amaçlı yeni bir patent alarak çözüm sunmaya hazırlanıyor. Almış oldukları yeni patent sayesinde kayıp ve çalıntı cihazlar kolayca bulunabilecek ve kişisel verilerin korunmasını sağlayacak.

Akıllı Telefonlar için Hırsızlığa Karşı Patent Verildi

Meizu Teknoloji’ye son zamanlarda akıllı telefonlar için hırsızlık önleme teknolojisi için bir patent verildi. Bu patent sayesinde, bulunması zor olabilecek, kişisel verilerin çalınması ve gizliliğin ihlaline neden olabilecek çalıntı veya kayıp akıllı telefonların bulunmasına yönelik bir çözüm olacak.

Meizu 18S ve 18X

Patent sayesinde teknolojinin nasıl çalıştığını öğrenebiliyoruz. Cihazın sahibi tarafından hırsızlık önleme teknolojisi aktifleştirildiğinde cihaz bir kontrol talimatı alır. Talimati aldıktan sonra cihaz ekranı tamamen siyah bir moda bürünerek kontrol edilir ve çalışamaz hale gelir. Ayrıca SIM kart yuvası kilitlenir ve başka kişilerin cihazı kullanmasını önler.Bunlara ek olarak, teknoloji sayesinde cihazın internet erişim işlevini açabilir ve konum bilgileri gönderilebilir. Bu sayede sahibinin cihazı kolaylıkla bulmasını sağlar.

İlginizi Çekebilir: Meizu 20 Serisinin Hızlı Şarj Özelliği Onaylandı

Genel olarak, bu teknoloji sayesinde kullanıcının gizliliğini koruyan ve kayıp cihazların bulunabilmesini kolaylaştıran sorununa alternatif bir çözüm sunuyor. Meizu Teknoloji’ye verilen patent cihazlarının hırsızlığa karşı korunduğunu ve kaybolduğunda veya çalındığında kolayca bulunabileceğini bildikleri için akıllı telefon kullanıcılarının gönülleri rahat eder.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu