Akıllı TelefonAndroidAppleCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeiOSiPhoneMobirollerSamsungTeknoloji

Şimdi de iPhone 11 serisi yeşil ekran sorunu ile karşı karşıya!!! Sizde de olabilir.

Geçtiğimiz haftalarda S20 Ultra ve OnePlus 8 Pro cihazlarında ortaya çıkan yeşil ekran sorunu, şimdi de iPhone 11 ve iPhone 11 Pro cihazlarına sıçradı

Son zamanların en çok tartışılan konusu yeşil ekran sorunu şimdi de iPhone 11 serisine sıçradı. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda S20 Ultra ve OnePlus 8 serisi cihazlarında ortaya çıkan bu sorun, neredeyse OLED ekran olan tüm amiral gemisi cihazlarında kademeler halinde görülmeye başladı. Bugün de bazı iPhone  11 Pro ve iPhone 11 Pro Max kullanıcıları aynı sorundan dolayı şikayette bulunmaya başladılar. Raporlara göre kullanıcılar  kilidi açtıktan hemen sonra yeşil bir renk ile karşı karşıya kaldıklarını belirttiler.

Bu sorun, geçtiğimiz haftalarda S20 Ultra‘da ortaya çıkan sorun ile neredeyse birebir aynı. Ancak Samsung bu problemin, ekran parlaklığının % 25‘in üzerine çıkıldığında ve 120Hz mod ile kullanıldığında meydana geldiğini açıkladı. Peki iPhone cihazları ne sebepten dolayı etkilendi?

iPhone‘lerin neden böyle bir sorun ile karşı karşıya kaldıkları henüz tespit edilemedi. Ancak, raporlara göre kullanıcılar cihazın kilidini açtıktan kısa bir süre(3 ya da 4 saniye) sonra yeşil ekranın kaybolduğunu söylüyorlar. Ayrıca dikkat edilen bir diğer hususta çoğu kullanıcıların karanlık mod açıkken bu sorunla karşılaştıkları yönünde. Yani, şikayetlerin çoğu sürekli olarak karanlık mod kullanan kişiler tarafından geliyor.

Son olarak bazı yorumcularda yeşil ekranın,  iOS 13.4.1‘den sonraki sürümlerden kaynaklandığını belirtiyorlar. Bakalım Apple, bu hata için ne gibi önlemler alacak? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu