Güncel Teknoloji HaberleriTeknolojiYapay Zeka

Hindistan’dan Yapay Zeka Atılımı: NVIDIA’ya Yüklü Sipariş Verdi!

ABD engellerine takılmaya devam eden NVIDIA, Hindistan'dan büyük bir yapay zeka GPU siparişi almayı başardı.

NVIDIA, yapay zeka ürünlerini Çin gibi yerleşik bölgelerde satmasını zorlaştıran yeni ABD düzenlemeleriyle karşılaşmıştı. Bu zorlu engeller karşısında NVIDIA, Hindistan gibi küresel endüstride yeni ortaya çıkan bir oyuncudan yapay zeka noktasında gördü. Reuters’ın haberine göre Hintli yapay zeka firması Yotto’nun NVIDIA’dan 500 milyon doların üzerinde değerde bir sipariş verdiğini açıkladı. Bu anlaşma iki taraf için de büyük bir öneme sahip.

Hindistan Merkezli Yotto Firması, 500 Milyon Doların Üzerinde Yapay Zeka GPU Siparişi Verdi

Yotto CEO’su ve kurucu ortağı Sunil Gupta, verdikleri siparişin Mart 2025’e kadar teslim edilmesini beklediklerini vurguladı. Siparişin içeriği ise 16.000 adet NVIDIA H100 ve GH200 AI GPU olduğu belirlendi. Ayrıca firma daha önce 16.000 adet NVIDIA H100 GPU siparişi vermişti. Toplam sipariş değerinin 500 milyon doları geçtiği belirlendi. Bu yüzden NVIDIA’nın saygın müşteriler listesine eklendi. Bu konuyla ilgili NVIDIA CEO’su Jensen Huang, Hindistan pazarındaki muazzam potansiyeli ifade etti ve ileride dünyanın en büyüklerinden biri olacağını söyledi.

NVIDIA H100

Bu atılan hamlenin en büyük nedeni ise Başbakan Narendra Modi’nin ‘Made in India’ ürünlerine yönelik girişimin çabası olarak görülüyor. Ayrıca Hindistan’ın yapay zeka pazarında 2030 yılına kadar 14 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu