Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

MIUI 13 Dolandırıcılara Göz Açtırmayacak!

MIUI 13 sürümünde dolandırıcılara karşı “Elektronik dolandırıcılık koruması” adlı bir yazılım bulunuyor. Peki nedir bu sistem nasıl çalışıyor.

Kablosuz iletişim var olduğundan beri, her zaman için ekranın veya telefonun arkasında bilgilerinizi ya da paranızı çalarak sizi dolandırmaya çalışan birileri olmuştur. Özellikle bu günlerde çevrimiçi dolandırıcılık daha bir artmış görünüyor. Neredeyse her gün birileri tarafından aranıyor ya da birilerinden kısa mesaj alıyorsunuz. Xiaomi, MIUI 13 sürümüyle birlikte geliştirdiği özel bir yazılımla birlikte dolandırıcılara göz açtırmayacak. Xiaomi’nin Çin devleti ile işbirliği içerisinde geliştirdiği sisteme göz atalım.

Xiaomi, MIUI 13’te Çin’deki sanal dolandırıcılıkla mücadele kurumuyla gerçekleştirdiği ortaklık sonucunda bir veritabanı oluşturuyor. Burada ülke genelinde yer alan dolandırıcılara ait numaralara erişilebiliyor. Bu özellikle birlikte ulusal dolandırıcılık veritabanındaki kara liste yer alan bir dolandırıcı tarafından arandığınız takdirde ekranda “Dolandırıcı arıyor” uyarısı çıkacak.

SMS’lere gelince, yeni sistem ya da yazılım bankalardan geldiği sanılan sahte mesajları da tespit edecek. MIUI 13 ile birlikte burada iki uyarı verilecek. Birincisi SMS’i gönderen numaranın dolandırıcılara ait olabileceği, diğeri ise mesaj içeriğinin sahte bir SMS ile aynı olması durumu.

MIUI 13’te “Elektronik dolandırıcılık koruması” adı altında yer alan bu özelliğin Çin dışına nasıl kullanılacağı merak konusu. Xiaomi’nin bunun için her ülkede siber suçlarla mücadele eden kurumlarla işbirliğine gitmesi gerekiyor. Bakalım Türkiye’de bu yönde bir gelişme yaşanacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu