Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone SE 3 (2022) Fiyatıyla Android Telefonların Korkulu Rüyası Olacak

iPhone SE 3 (2022) cephesinde heyecan giderek artıyor. 5G destekli olacak telefonun fiyatı şimdiden Android üreticilerini korkutuyor.

Apple’ın piyasa değeri pazarda 3 trilyon doları aştı bile. Bu önümüzdeki birkaç yıl içinde nüfusu 1,5 milyara ulaşacak olan Hindistan’ın GSYİH’sinden (Gayri safi yurt içi hasıla) daha yüksek. Dünyada şu anda yalnızca dört ülke Apple’ın piyasa değerinden daha yüksek bir GSYİH’ye sahip. Bunlar Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Japonya ve Almanya. Bu bilgiyi göz önünde bulundurarak Apple, önümüzdeki süreçte özellikle orta segment telefon pazarında hakimiyeti büyük ölçüde ele geçirmeyi planlıyor. Bu noktada şirketin en önemli kozu iPhone SE 3 (2022) modeli olacak.

Apple’ın bütçe dostu akıllı telefon serisinin 2022 yılı içerisinde tanıtılacak en güncel versiyonu sadece 300 dolar seviyesinde bir fiyattan satışa sunulacak. iPhone SE 3’ün 5G ağları destekleyecek olması ve daha modern bir görünüme kavuşacak olması telefona olan ilgiyi katbekat artıracak.

Tabii telefonun 300 $’dan satışa sunulacağı iddiası hala kafaları karıştırmıyor değil. Mevcut durumda 4G destekli iPhone SE 2 399 $ başlangıç fiyatına sahip. Daha iyi bir işlemci, 5G desteği ve daha iyi ömrü sunacağı bildirilen iPhone SE 3’ün 100 dolar daha ucuzdan piyasaya girecek olmasına hala temkinli yaklaşıyoruz. Tabii Apple gözünü karartıp orta segment Android pazarının tam ortasına bir bomba bırakmayı düşünmüyorsa.

Apple’ın bunu yapması için de çok haklı gerekçeleri de var. Giriş ve orta segment Android pazarı 1.4 milyar kullanıcı ile Apple’ı cezbediyor olabilir. Öte yandan Apple halihazırda sayıları 300 milyonu bulan eski iPhone kullanıcısını da iPhone SE 3’e çekmeyi hedefliyor.

Son olarak, 8 Mart tarihinde tanıtılmasını beklediğimiz iPhone SE 3’e Apple A15 Bionic yonga setinin güç vermesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu