Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Mix 4 Tarihin En Hızlı Şarjı ile Gelecek

Xiaomi’nin tasarımı ile dikkat çekecek telefonu Xiaomi Mi Mix 4 hakkında yeni detaylar geldi. Bu telefon prizleri adeta yakacak.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Mi Mix ailesi ile tasarımsal açıdan her zaman farklı bir şeyler denemesi ile büyük beğeni toplamıştı. Geçtiğimiz aylarda karşımıza katlanabilir yapıdaki Mi Mix Fold ile çıkan Xiaomi’nin şu sıralar Xiaomi Mi Mix 4 üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bugün ise telefonun, akıllı telefon tarihinin en hızlı şarj desteği ile geleceği ortaya çıktı. Bu şarj çok ama çok konuşulur.

Xiaomi Mi Mix 4 200W hızlı şarjı ile prizleri yakmaya geliyor

Popüler sızıntıcı DSC’nin aktardığına göre; Mi Mix 4 için Xiaomi sertifikalar almaya başladı. 2021 yılı bitmeden tanıtılıp satışa sunulacak olan bu telefon hızlı şarjı ile prizleri yakacak.

Ancak Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yayınlanan “Kablosuz Şarj (Güç İletim) Ekipmanlarının Telsiz Yönetimine İlişkin Geçici Hükümler” mobil ve taşınabilir kablosuz şarj ekipmanlarının nominal iletim gücünün 50W‘ı geçmemesini şart koşuyordu. Bu yüzden Mi Mix 4’ün kablosuz şarjı 50W’ı geçmeyecek. Ama! İş kabloya geldiğinde Xiaomi rakiplerini şamar oğlana çevirecek.

Raporlara göre; Mi Mix 4’te tam 200W hızlı şarj desteği yer alacak. Ancak bazıları bunun şaşırtma olduğunu telefonun 120W kablolu + 70W kablosuz şarj desteği ile geleceğini söylüyor. Ancak Xiaomi’nin 200W hızlı şarj patentini aldığını biliyoruz. Bu yüzden 200W’lık hızlı şarj desteğinin gelme ihtimali çok yüksek görünüyor.

Xiaomi Mi Mix 4

Yüksek güçlü şarj için, şarjın güvenliği sıradan tüketiciler için her zaman büyük endişe kaynağı olmuştur. Xiaomi mühendislerine göre; 200W hızlı şarj dört şekilde korumaya sahip. Bunlar şarj sıcaklığını, şarj voltajını, şarj akımını ve şarj protokolünü içeriyor Bu teknoloji de toplam 40 çoklu güvenlik koruma önlemi yer alıyor. Yani 200W’lık şarjdan korkmak için şimdilik bir neden bulunmuyor. Bakalım telefonu dakikalar içerisinde şarj eden bu devrimsel teknoloji ne zaman bizlerle olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu