Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmi

Redmi 10C Markanın Bir Sonraki Ultra Ucuz Telefonu Olacak

Redmi 10C görünüşe bakılırsa şirketin bir sonraki ultra ucuz giriş seviyesi telefonu olacak. Telefonun tüm detaylarını artık biliyoruz.

Redmi çok yakında giriş seviyesinde konumlandırılan Redmi 10C modeliyle karşımıza çıkacak. Bu telefon, Redmi K50 serisi kadar ses getirmeyecek, fakat fiyatı göz önüne alındığında özellikle gelişmekte olan ülkelerde epey bir ilgi görecektir.

Son sızıntılarla birlikte Redmi 10C’nin nasıl bir tasarıma sahip olacağını zaten öğrendik. Telefon şimdi Nijerya’da bir mağazada ortaya çıkıyor. Buradaki bilgilerde Redmi 9C’nin 4GB RAM + 128GB’lık bir modelinin olacağını görüyoruz. Başlangıç modelinde muhtemelen 4GB RAM + 64GB bellek kullanılacak.

Telefon ön bölümde bu segmentte standart olduğu üzere çentikli bir ekranla geliyor. Bu ekran 6.53 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü olacak. Ekran beklendiği gibi LCD tabanlı olacak. Öte yandan ön bölümde çentik üzerine yerleştirilen kamera 5 megapiksel çözünürlüğünde olacak.

Telefonun arkasına geçtiğimizde burada üçlü kamera bizleri karşılıyor. Ana kamera 13 megapiksel çözünürlüğünde olacak. Buna 2 megapiksellik iki kamera eşlik edecek. Kamera için belirlenen ada üzerinde ayrıca LED flaş ve parmak izi tarayıcısını görüyoruz. Yine bu alan üzerinde büyük puntoyla yazılımış Redmi logosu dikkat çekiyor.

Sekiz çekirdekli bir MediaTek işlemciden güç alacak akıllı telefonun yazılım biriminde Android 11 yazacak. Bulunduğu segment göz önüne alındığında Redmi 9C’nin MIUI 13 çıkış yapması beklenmiyor. Son olarak telefonun 100 doların biraz üzerinde fiyatlandırılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu