Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Jio 5G, Akıllı Telefonda Hindistan’dan Muson Yağmuru!

Akıllı telefonlarda seçenek arttıkça fiyat ve performans arayışına harcanan süre de artıyor. Hint telefonu Jio 5G bunda çok iddialı.

Özellikle Çin şirketlerinin en önemli pazarlarından biri olan Hindistan, nüfus yoğunluğu sayesinde pek çok ülke için ticari olarak vazgeçilmez bir müttefik. Hindistan da artık kendi teknolojik ürünlerini üretiyor. Bu yakınlarda Hint Jio şirketi, JioBook adlı laptop ile Jio 5G telefonuyla ilgili bilgi verdi. Telefonun giriş segment 5G telefon olması bekleniyor.

Economic Times’ta hazırlanan rapora göre Reliance Industries Limited şirketiyle Google arasındaki ortak AR-GE çalışmasıyla üretildiği belirtildi. Şirketin genel kurul toplantılarından sonra lansmanlar yapıldığı için Ağustos ayının sonunda telefon ve laptopun piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Geçen yıl, Genel Kurul 15 Temmuz 2020’de yapıldı ve bu sefer rapor doğruysa muhtemelen Ağustos-Eylül civarında olacak. Geçen yıldan bahseden Hint teknoloji devi, Google’ın % 7,73 hisse için Jio Platforms Ltd’ye yatırım yaptığını açıkladı. Bu yılın son çeyreğinde 5G akıllı telefon ile birlikte JioBook dizüstü bilgisayarın da etkinlikte yer alması muhtemel.

Hizmetlerini ürünler arasında genişletmek için Jio, ciddi bir şekilde 5G akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarla başlayarak giyilebilir teknoloji ve akıllı ev aletleri dünyasına da girmeyi hedefliyor. Jio’nun 4G teknolojisiyle ürettiği telefonlarda Android tabanlı Jio OS işletim sistemi görmüştük. Bu kez yeni telefonda yine aynı işletim sistemini görmeyi bekliyoruz. Telefonun özellikleri ortaya çıkınca siz değerli okuyucularımıza duyuracağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu