Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Endamını Görelim Yakışıklı! Realme C Serisi Ateş Ediyor!

Realme C serisi ile son yıllarda “Beyler, mekanın sahibi geldi” girişi yaparken C11, C12 ve C15 ile tozu dumana kattı. Peki hangisini almalı?

Uygun fiyatlı giriş segmenti telefonlarda alternatif arayan pek çok kişi için bulunmaz Hint kumaşı diyebileceğimiz, kendi segmenti için çok iyi olan Realme C serisi patladı. Fakat bu üç silahşörden hangisi daha iyi? Realme C15 dediğinizi duyar gibiyiz. Kıyaslayalım o halde.

Realme C Serisi: Tasarım ve Ekran

Realme C11, C12 ve C15, tasarım söz konusu olduğunda neredeyse aynıdır. Hepsi polikarbonat bir gövdeye, kare şekilli bir kamera modülüne ve su damlası çentikli çerçevesiz bir ekrana sahiptir. Polikarbonattan yapılmış olmasına rağmen, giriş seviyesi için harika bir tasarımdır. En uygun fiyatlı olmasına rağmen, Realme C11 daha ilginç görünüyor çünkü renk çeşitleri biraz daha orijinal ve telefon daha ince ve daha hafif. Pahalı kardeşlerinden daha küçük bir bataryaya sahip olduğu için daha kompakt bir cihazdır. Pil ne kadar büyükse, onu telefonun içinde barındırmak için gereken alan o kadar fazladır.

Realme C11, C12 ve C15 ile esasen aynı ekranı elde edersiniz. HD + çözünürlüğe ve ortalamanın altında 6.5 inçlik bir panele sahiptir. Söylediğimiz gibi, çözünürlüğü ve genel kalitesi nedeniyle ortalamanın altında bir ekran, ancak gerçek pazarda, giriş seviyesi segmentinde daha iyi bir ekran bulamıyorsunuz.

Yazılım

Realme C serisinin her üç telefonu da MediaTek tarafından sunulan aynı Helio G35 SoC’ye sahiptir. Piyasadaki en güçlü giriş seviyesi yonga setidir, bu nedenle çok güzel CPU ve GPU performansı sağlar. HyperEngine teknolojisi sayesinde oyun oynamak için tasarlanmıştır. Giriş segmenti için harika bir özellik. Bu cihazların donanım bölümlerinde değişen tek şey bellek yapılandırmasıdır. Realme C11 ile sadece 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahiptir. Realme C12 ile günlük kullanım için  kesinlikle daha iyi olan 3 GB RAM elde edebilirsiniz. Realme C15, 4 GB’a kadar RAM ve 64 GB’a kadar RAM ile birlikte gelir ve kullanıcılar için en iyi seçeneği temsil eder. Her durumda, bir mikro SD özel yuva, bir çift SIM yuvası ve Realme UI tarafından özelleştirilmiş Android 10 alırsınız.

Kamera

Kamera kurulumu modele göre değişir, ancak daha pahalı olanlarla elde ettiğiniz tek şey daha yüksek sayıda sensördür. Aslında, ana kamera her zaman 13 MP f / 2.2 sensördür. Realme C11 ile yalnızca bir ek derinlik sensörü elde edersiniz. Realme C12 ile, Realme C11’de bulunan 2 MP derinlik sensörü ve 2 MP tek renkli kamera dahil olmak üzere iki ek sensör elde edersiniz. Realme C15 ile tüm bu sensörlerin yanı sıra 8 MP ultra geniş kamera elde edersiniz. Ayrıca, Realme C11 ve C12’den daha iyi bir 8 MP ön kameraya sahip. Ultra geniş çekimler ve özçekimler umurunuzda değilse, Realme C11 ve C12 sizin için yeterlidir. Ama önemliyse Realme C15’i tercih etmeniz iyi olur.

Batarya

Devasa pilleri sayesinde bu cihazlar tek bir şarjla çok uzun süre dayanabilir. Ancak Realme C12 ve C15, daha büyük 6000 mAh pilleri (5000 mAh yerine) nedeniyle Realme C11’den daha üstündür. Realme C11’den daha büyük bir pil sunmanın yanı sıra, C15 ayrıca C11 ve C12’de bulunmayan 18W hızlı şarj ile birlikte geliyor.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu