Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12S Ultra İçin Heyecanlandıran Gelişme!

Xiaomi 12S Ultra küresel pazara açılmayacak dendi, fakat bu durum değişebilir. Güvenilir bir kaynaktan heyecanlandıran bir gelişme geldi.

Xiaomi 12S Ultra kuşkusuz 2022’nin en fazla ses getiren telefonlarından biri oldu. 1 inçlik devasa sensörü telefonun en çok konuşulan özelliği. Kameranın yanına güçlü donanım özellikleri ve şık tasarımını da ekleyebiliriz.

Xiaomi bu özel telefonun Çin dışında satışa sunulmayacağını en üst kademeden dile getirdi. Bu açıklama küresel pazarda telefonu bekleyen sayısız Xiaomi fanlarını hayal kırıklığına uğratmadı değil. Fakat 12S Ultra’nın küresel pazara açılabileceği ihtimalinin yeniden doğduğunu görüyoruz. Mobil dünyasının önde gelen gazetecilerinden Mukul Sharma, Twitter hesabından Xiaomi 12S Ultra’nın küresel pazarda satışa sunulabileceğini açıkladı.

Gelen tepkiler ve kullanıcıların istediği karşısında Xiaomi’nin telefonu yeniden masaya yatırdığını söyleyebiliriz. Xiaomi Mi 11 Ultra için de ilk etapta Çin’e özel kalacağı söylendi, fakat daha sonra şartlar değişti ve telefon globalde kullanıcılarla buluştu. Ayrıca Xiaomi 12S Ultra’nın küresel ROM’unun şu an indirilebilir olduğunu da belirtelim.

Xiaomi 12S Ultra Başlıca Özellikleri

Xiaomi 12S Ultra’nın arkasında Sony ile birlikte geliştirilen 50 megapiksellik ana kamera yer alıyor. 1 inç büyüklüğündeki Sony IMX989 sensörde piksel boyutu 3,2μm olup, mükemmel gürültü azaltma özelliği, geniş dinamik aralığı ve detaylı ayrıntı sağlıyor.  Telefondaki kamera modülü Leica lens ve filtrelerinin gücünü arkasına alıyor.

Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisinden güç alan telefonda 6.73 inç büyüklüğünde 3200 x 1440 piksel çözünürlüğünde Samsung üretimi E5 AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekran 1Hz’den 120Hz’e kadar akıllı yenileme hızını destekler. Harman Kardon destekli ses sistemiyle gelen telefonda ayrıca 4.860 mAh büyüklüğünde pil kullanılıyor. Bu pil 67 watt kablolu, 50 watt kablosuz ve 10 watt kablosuz ters şarj özelliğine sahip. IP68 sertifikası telefonda ne çıkan bir diğer özellik.

Xiaomi 13 ve 13 Pro’da Bambaşka Ekranlar Kullanılacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu