Akıllı SaatGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Watch D Dünyaya Açıldı! Tansiyon Ölçen Akıllı Saat

Huawei’in ses getiren akıllı saati Huawei Watch D nihayet Çin dışına çıktı. Akıllı saatin Türkiye’de de satılmasını bekliyoruz.

Huawei’in geçen yıl aralık ayında Çin’de görücüye çıkardığı sıra dışı akıllı saati Huawei Watch D Avrupa pazarına giriş yaptı. IFA 2022 etkinliğinde küresel tanıtımı gerçekleşen saatin fiyatı ve başlıca özelliklerine göz atalım.

Kan basıncını yani tansiyonu gerçek zamanlı olarak ölçebilen akıllı saatin siyah ve beyaz renk seçenekleri mevcut. Sonbaharda Avrupa’da satış listesine konacak Huawei Watch D’nin fiyatı 449 Euro olarak belirlendi. Akıllı saatin Avrupa ve dünyanın geri kalan ülkelerinde tansiyon ölçebilmesi için bir dizi kuruluş tarafından onay alması gerecek. Saat, bu sayede tıbbı cihaz olarak tescil edilecek.

Huawei Watch D’nin mevcut Huawei akıllı saatlerden farklı bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Saatin içerisinde bir kuruş büyüklüğünde ve 40 kPa sıkıştırma kapasitesine sahip bir mikro pompa bulunuyor. Bu pompa 40 mmHg ila 230 mmHg arasında doğru kan basıncı ölçümü gerçekleştirebiliyor. Öte yandan saatin kordonlarında kullanılan gerilmeye dayanıklı polimer malzeme ve kelebek toka, basınçlandırma sürecini daha kararlı hale getirip tansiyon ölçümünün doğruluğunu artırıyor.

Huawei Watch D akıllı saatte 1.64 inç büyüklüğünde AMOLED ekran yer alırken, kasa havacılık endüstrisinde kullanılan alüminyum bir malzemeden oluşuyor. IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı direnç gösterebilen saatte 70’ten fazla spor modu yer alıyor. Saat günde 6 BP ve 5 EKG ölçümüyle 7 güne kadar pil ömrü sağlayabiliyor.

Huawei Watch D başlıca özellikleri

  • 1.64 inç  büyüklüğünde 456×280 piksel 2.5D AMOLED dokunmatik ekran, 326 ppi
  • HarmonyOS 2 ve üzeri, Android 6.0 ve iOS 12.0 üzeri cihazlara bağlanabilir, Bluetooth 5.1
  • IP68 Suya ve toza karşı dayanıklı yapı
  • GPS ve NFC desteği
  • 6 eksenli IMU sensörü (İvmeölçer sensörü, Jiroskop sensörü), Optik kalp atış hızı sensörü, Sıcaklık Sensörü, ALS sensörü, Fark basınç sensörü, Hall sensörü, EKG toplama sensörü
  • HUAWEI TruSeen 5.0+ kalp atış hızı izleme, HUAWEI TruSleep 2.0 uyku izleme, HUAWEI TruRelax stres izleme, 70’den fazla egzersiz modu
  • Boyutlar: 51x38x13,6 mm;Ağırlık: 40,9 g (kayışsız)
  • Standart kullanımda 7 güne kadar pil ömrü
https://www.teknoburada.net/2022/09/04/huawei-p60-pro-nun-islemcisi-hakkinda-onemli-gelisme/
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu