Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Yine mi ihlal? Solas OLED, Apple, Samsung ve LG’ye dava açtı

İrlandalı ekran üreticisi Solas OLED, Apple, Samsung ve LG ile ciddi bir hukuki mücadeleye girmeye hazırlanıyor. Peki konu nedir?

Akıllı telefon pazarında gün geçmiyor ki yeni bir sansasyon olmasın. Üreticiler birbirlerinin patentlerini ihlal ettikleri gerekçesi ile birbirlerine dav açıyor ve kaybeden yine üreticiler oluyor. Habere geçmeden önce buna iyi bir örnek verelim. Apple ve Qualcomm arasındaki dava neticesinde Apple iPhone 11 5G desteğine kavuşamadı ve Apple bu telefonları kime satacak şimdi bu da büyük bir merak konusu. Bugünkü haber ise bir süredir görüşmeleri yapılan ama sonuca ulaştırılamayan Solas OLED ve Apple arasında yaşanıyor. OLED ekranlar tarafında birçok patenti elinde bulunduran İrlandalı şirket Apple ve iştirakçileri Samsung ile LG‘nin No.6072450, No.7446338 ve No.7573068 numaralı üç patentlerini ihlal ettiği iddiası ile dava açtığını duyurdu.

Dava öncelikle Apple‘a açıldı ama İrlandalı şirket Samsung ve Apple‘a da dava açacağını duyurdu. Apple bir üretici değil ama şirket Apple’ı patentleri ihlal eden ürünler yaratmak, kullanmak, satmak, teklif etmek veya ithal etmekle suçluyor. Bu suçlamalar karşısında Apple kendini nasıl savunacak bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bu davalar sürekli olarak gündemi meşgul ediyor ve uluslararası hukuk bu konuda ciddi bir çalışma yaparak biz tüketicilerin bunlardan etkilenmesinin önüne geçmeli. Bakalım bu dava önümüzdeki günlerde nasıl sonuçlanacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu