Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Samsung bu yıl Apple ise 2021’de kullanacak! İşte yeni iPhone ekranı hakkında detaylar!


Samsung’un Galaxy Note 20 modellerinde kullanacağı LTPO ekranın yeni iPhone modellerinde de kullanılacağı ortaya çıktı. Ama bu yıl değil!

Samsung‘un uzun bir süredir Galaxy Note 20 ailesinde yüzde 10 ila yüzde 15 arasında batarya tasarrufu sağlayacak olan LTPO ekran teknolojisini kullanacağı söyleniyordu. Teknolojiyi rakiplerine göre 1-2 yıl daha geriden takip eden Apple’ın yeni iPhone modellerinde LTPO ekran teknolojisini kullanacağı ortaya çıktı. Ancak iPhone 12‘de bu ekranı bekleyenler daha çok bekleyecek. Çünkü Apple bu teknolojiyi bu yıla yetiştiremeyecek.

DigiTimes‘ın haberine göre; 2021 yılında tanıtılacak olan ve sadece OLED panel kullanılacak olan iPhone modellerinde LTPO teknolojisine yer verilecek. Şarj konusunda 2020 yılında bile hala sorunlu olan iPhone, LTPO sayesinde bir nebze nefes alacak gibi görünüyor.

iPhone 11 modelinde bile 1 günü zar zor tamamlayan Apple cephesi LTPO‘yu kullanmaya başlaması ile batarya teknolojilerine daha az önem verecek gibi görünüyor. Nasıl olsa LTPO bizi kurtarır diyecek olan Apple’dan, daha 4-5 yıl daha uzun kullanım süresi sunan iPhone beklemeyin.

yeni iPhone

Bu yıl tanıtılacak olan iPhone 12 modellerinde yine LCD ve OLED panel yer alacak. Mevcut teknoloji ile üretilecek olan bu ekranlar yine üst düzey bir görüntüleme deneyimi sunacak. Ancak Türkiye’de 8.000 TL bandında satılacak olan bir telefonda LCD gibi çağ dışı bir panelin kullanılması gerçekten kabul edilemez. Android cephesinde bile 2.000 TL bandında OLED panelleri görüyoruz. Bakalım Apple bu politikasından ne zaman vazgeçecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu