Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 12 LPDDR5X RAM ile Bir İlke İmza Atacak

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli Xiaomi Mi 12 bir ilke imza atacak. LPDDR5X RAM ilk defa bu telefonda kullanılacak.

Mikroelektronik endüstri standartları birliği JEDEC geçtiğimiz günlerde karşımıza LPDDR5X RAM çözümü ile çıkmıştı. Teknik detaylarını burada sizlerle de paylaştığımız LPDDR5X RAM’in ilk kullanılacağı telefon ise bugün belli oldu. Xiaomi’nin yıl sonunda tanıtması beklenen Xiaomi Mi 12 ailesi LPDDR5X RAM ile gelen ilk telefon olacak. Hız konusunda telefonları şaha kaldıracak olan bu bellek teknolojisi Android dünyasını hareketlendirecek gibi görünüyor.

Xiaomi Mi 12 LPDDR5X RAM ile fişek atacak

Hatırlatmak gerekirse LPDDR5X’teki önemli iyileştirmeler arasında; bellek aktarım hızının 6400 Mbps’den 8533 Mbps’ye artması, TX/RX eşitleme ile iyileştirilmiş sinyal bütünlüğü ve yeni uyarlamalı yenileme yönetimi ile geliştirilmiş güvenilirlik yer alıyor. Xiaomi’nin bu teknolojiyi yeni amiral gemisinde yer vermesi ve sanal RAM oluşturma özelliği sayesinde kullanıcılara daha akıcı bir deneyim sunması bekleniyor.

Xiaomi Mi 12’nin ayrıca 3.09 GHz Cortex-X2 süper çekirdekten güç alacak Qualcomm Snapdragon 898 yonga setini kullanması bekleniyor. Kaynaklar, performansının selefinden belirgin şekilde daha yüksek olacağını ve AnTuTu’da 1 milyondan fazla puan kazanacağını iddia ediyor. Snapdragon 898, Samsung’un 4nm üretim süreci kullanılarak üretilecek ve genel güç tüketimi ve ısı dağılımı önemli ölçüde azaltılacak. Bu yonga setinde, Adreno 730 grafik işlemcisi ve bir Spectra 680 ISP görüntü işlemcisi alacak.

Xiaomi Mi 12

Xiaomi’nin yeni canavarı aynı zamanda sektörün ilk 200MP çözünürlüğünde 1 inç optik formatlı kamerasına da sahip olacak. Kamera konusunda rakiplerine göz dağı verecek olan Xiaomi, tasarımsal açıdan yine Mi 11’e benzer bir tasarım kullanabilir. Çinli teknoloji devinin yeni canavarını merakla bekliyoruz. Bu yıl özellikle Android tarafında kamera sensörleri ve yonga setleri tarafında büyük bir sıçrama yaşanacak. Bakalım bu yükselişte kimin eli daha da güçlenecek? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu