Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationRazerTeknoloji

Uygun Fiyatlı PS5 Kulaklık Razer Kaira X İncelemesi

Oyuncuların gözde markası Razer’ın PS5 için geliştirdiği uygun fiyatlı performans canavarı Razer Kaira X modelini mercek altına alıyoruz.

PC oyuncularının yakından tanıdığı Razer son yıllarda konsolcular için de aksesuarlar üretmesi ile gündeme gelmeyi başarmıştı. Konsol oyunculara sunduğu üst düzey donanımlar ile dikkatleri bir anda üzerine çeken firma, şimdi de PlayStation 5 ve PlayStation 4 için geliştirdiği Razer Kaira X modelini satışa sundu. Uygun fiyatlı kulaklık almak isteyenlerin mutlaka şans vermesi gerektiğini düşündüğümüz bu modeli mercek altına alıyoruz.

Razer Kaira X incelemesi

Razer Kaira X‘in öncelikle tasarımından bahsetmek istiyorum. Elimde hali hazırda kullandığım Pulse 3D ve Xbox Kablosuz Mikrofonlu Kulaklık modelleri mevcut. Bu modellerde firmalar deri pad kullanmayı tercih etmiş. Ancak bu deri padler uzun süreli oyun oynamada maalesef ki terleme yapıp konforu düşürebiliyor. Razer bu noktada oyuncuları düşünerek yumuşak kadifemsi padler kullanıyor. Bu sayede kulağınız terlemediğinden daha uzun süreler oyun oynayabiliyorsunuz.

Ayrıca bu kulaklık sadece 283 gram ağırlığında. Yani kafanızda yok gibi bir hissi var. Bu da başınıza olacak basıncı minimuma indirmeyi başarıyor.

Şimdi gelelim kulaklığın sürücülerine. Kulaklıkta Razer’ın TriForce olarak isimlendirdiği 50mm sürücüler yer alıyor. Bu sürücüleri dışarıda olduğum için ilk olarak iPhone 11’de müzik dinleyerek test ettim. Oyun kulaklığını müzikte test etmeme rağmen ilk dakikalardan beni etkilemeyi başardı. PS5‘e bağladığımda ise kulaklık ben buradayım diye bağırıyordu.

PS5’in Tempest 3D ses özelliğine de destek veren Kaira X, başarılı bir performans sergilemeyi başarıyor. Alt frekanslar yani basslarda fiyatının ötesinde bir deneyim sunduğunu belirtmek isterim. Kulaklığın sahnesi ise Razer’ın ismine yakışır bir şekilde olmuş. Düşman nerede, ne nereden geliyor tüm sesleri ayırt edebiliyorsunuz.

Razer Kaira X

3.5mm girişine sahip olan Kaira X’te bir adet de dahili mikrofon yer alıyor. 3.5mm ve mikrofonun kulaklığa sabit olduğunu ve sökülüp takılmadığını belirteyim. Razer’ın HYPERCLEAR CARDIOID olarak isimlendirdiği bu mikrofon sesin net bir şekilde karşı tarafa ulaşmasında büyük pay oynuyor. Online oyunda mikrofonu test ettiğimde karşı tarafa sesimin çok net ve kristal kalitede gittiğine yönelik yorumlar aldım.

Kulaklığın sol bölümünde ses açma/kısma ve mikrofonu açıp/kapatma tuşları bulunuyor. Özellikle ses kontrollerinin oldukça rahat olduğunu söyleyebilirim. Oyun sırasında neredeydi bu tuş diye aramıyorsunuz eliniz anında ses kontrollerine gidiyor. Hafif yapısı, 3.5mm sayesinde her cihaza bağlanabilmesi ve fiyatından çok daha iyi ses performansı sunması ile Karia X için olmuş diyebilirim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu