AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTabletTeknoloji

Yeni iPad Pro Apple M2 Çipi ile Windows PC’leri Ağlatacak!

Apple, iPad ile PC’lerin yerini almaya niyetli. Yeni iPad Pro, Apple M2 ile Windows PC’lerin yerini tamamen alabilecek güçte olacak.

Apple‘ın 2022’de pek çok donanım ürününü piyasaya sürmesi bekleniyor ve aralarında yeni iPad Pro modellerinin olduğu da söylentiler arasında. Güncellenen modellerin, Apple’ın TSMC’nin 4 nanometre süreci üzerine inşa edilecek olan M2 SoC’sine sahip olacağı bildiriliyor. Ayrıca MagSafe şarj desteği sunan ilk iPad modeli olacak.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman’a göre, Apple bu sonbaharda tarihindeki en geniş yeni donanım ürünlerini piyasaya sürecek. Mark Gurman, Power On bülteninin son sayısında, Apple’ın geçen yıl piyasaya sürülen modellerin yerine iPad Pro’nun güncellenmiş bir sürümünü piyasaya süreceğini belirtiyor.

Yukarıda bahsedildiği gibi, iPad Pro modellerinin yeni nesil Apple Silicon M2 çipinden güç alması bekleniyor. M2 yongasının aynı 8 çekirdekli CPU tasarımına sahip olduğu söyleniyor. Ancak daha fazla sayıda GPU çekirdeği ile gelecek. Bu yongada muhtemelen 9-10 çekirdek yer alacak. M2 yongasının ayrıca TSMC’nin 4nm işlem düğümü üzerine inşa edilmesi bekleniyor, bu da daha iyi verimlilik ve hız ile sonuçlanacak.

Yeni iPad Pro

Yaklaşan iPad Pro’nun bir başka söylenti özelliği de MagSafe şarj desteği. Bu kablosuz şarj ekosistemi, iPhone 12 serisi ile tanıtıldı ve kablosuz şarj deneyimini geliştirmek için tasarlandı. Bunu etkinleştirmek için iPad Pro, cam destekli bir tasarıma da sahip olabilir. Dünyanın en güçlü tableti olacak olan yeni model ile hiçbir Android tablet baş edemeyecek. Bunu net ve kesin olarak söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu