Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPixelTeknoloji

Pixel 4a nokta çentiği ile sızdı!

Google’ın yakında tanıtacağı Pixel 4a modeli bugün kanlı canlı bir kez daha ortaya çıktı. Pixel 4a’da nokta çentikli kamera yer alacak gibi görünüyor.

Google‘ın iptal olmasaydı önümüzdeki hafta tanıtacağı söylenen uygun fiyatlı Pixel 4a modeli bugün nokta çentikli kamerası ile sızdı. Pixel 4’ün özelliklerinin kırpılmış ve daha uygun fiyatlı sürümü olacak olan 4a, tek kamera kurulumu ile segmentine yakışmayacak bir performans sergileyebilir.

Pixel 4a tek kamera kurulumu ile gelecek!

Pixel 4 modelleri ile çift kamera kurulumuna geçen Google’ın, orta segment için çıkaracağı modelde de çift kamera kullanması bekleniyordu. Ancak maliyetleri düşürmek için Google’ın bu modelde tek kamera kurulumuna yer vereceği ortaya çıktı. Gücünü büyük ihtimalle Snapdragon 730G yonga setinden alacak olan telefonda 5G desteği yer almayacak.

4 GB RAM ile gelecek olan telefon, derinlik efektini Google Kamera uygulamasının yazılımı ile gerçekleştirecek. Google’ın Çinli rakiplerinin aynı segmentte üçlü veya dörtlü kamera kurulumlarına yer vermeye başladığını biliyoruz. Hatta bu tam 1 yıldır devam ediyor. Böyle bir ortamda tek kameranın kullanılması biraz üzücü olacak gibi görünüyor.

Yine maliyetleri düşürmek adına bu modelde LCD ekranın kullanılması bekleniyor. Kutusundan Android 10 ile çıkacak olan telefon, Android 11 güncellemesini çıktığı gibi alacak.

Pixel 4a

Google’ın başarılı olup olmayacağını sadece fiyat belirleyecek gibi görünüyor. Eğer Google bu telefon için 400 dolar bandını aşmaya kalkarsa, Çinli rakipleri karşısında ezici bir mağlubiyet alır. Bu yüzden telefonun 369 dolar bandında olması gerekiyor. Ancak Google’ın politikasını düşünürsek bu ihtimalin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu