Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNubiaTeknoloji

Nubia Z40 Pro ile Android’e MagSafe Geliyor

iPhone 12 ile hayatımıza giren MagSafe şimdi de Nubia Z40 Pro ile Android cephesine geliyor. Peki, bu teknoloji nasıl çalışıyor?

Nubia, yeni amiral gemisi Nubia Z40 Pro’ya özel tanıtım görüntüleri ve videolar yayınlamaya devam ediyor. iPhone benzeri manyetik kablosuz şarjı destekleyen ilk Android telefon olacak. Bugün ise Nubia Z40 Pro modelinde yer alacak olan bu teknolojinin nasıl çalıştığına ilişkin yeni bir video yayınlandı. iPhone 12 ile hayatımıza giren MagSafe özelliği görünüşe göre artık sadece Apple’a özel olmayacak.

Nubia Z40 Pro şarj konusunda farkını ortaya koyacak

Yayınlanan videoya bakılırsa, manyetik şarj cihazı oldukça yüksek bir şarj gücü sağlayacak. Bununla ilgili belirli bir veri yok. Ancak önceki bilgiler, telefonda kablo üzerinden 120W hızlı şarj desteği ile 4200 mAh kapasiteli pil kullanılacağı yönündeydi. Kablosuz şarj elbette çok daha az olacak. Ancak bu şarjın yine de 30W üzerinde olacağını düşünüyoruz.

MagSafe analogunun tamamen teknik olarak nasıl düzenlendiğini gösteren bir teaser görseli de yayınlandı. İçinde bobinin yerleştirildiği 16 mıknatıstan oluşan bir halka yer alacak. Telefonda 16 mıknatıs yer alacağı için şarj cihazını telefondan ayırmak zor olacak. Bu sayede kazaların önüne de geçilebilecek. Ayrıca bu mıknatıslar sayesinde Android tarafına da iPhone 12 ve 13’ün aksesuarları gibi ilginç aksesuarlar gelecek.

Nubia’dan sonra bu özelliğin yıl sonuna doğru diğer firmalar tarafından da kullanılması bekleniyor. Oldukça pratik ve hayat kolaylaştıran MagSafe özelliğinin Apple’ın rakipleri tarafından da kullanılması oldukça sevindirici bir haber. Umarız bu teknoloji daha da yaygınlaşır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu