Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Beklenen özellik Galaxy Note 9 ile gelecek

Parmak izi sensörünü ekran altına yerleştirilmesi mobil dünyası açısında önemli bir gelişme, ancak dünya devi üreticilerinden henüz bu özelliğe sahip bir telefon tanıtımı gelmedi. Samsung ve Apple’ın bir süredir üzerine çalıştığı gelişme görünüşe bakılırsa bu yıl Vivo ve Sharp tarafından karşımıza çıkarılacak. Henüz verimli çalışması sağlanamayan ekran altına entegre parmak izi sensörü gelecek yıl bu zamanlar popüler telefonlarda kullanılmaya başlanacak. Sözünü ettiğimiz modellerin başında da Galaxy Note 9 geliyor.

Beklenen özellik nihayet Galaxy Note 9 ‘da kullanılacak

Daha çok Apple cephesinden haberleriyle tanıdığımız ve bu noktada güvenirliğini defalarca kanıtlayan KGI analisti Ming-Chi Kuo, Samsung’un amiral gemi telefonlarda parmak izi sensörünü bir süre daha arka bölüme yerleştireceğini bildirdi.

Galaxy Note 9
Galaxy Note 9

Galaxy S8 serisi telefonlarda konumu eleştirilen parmak izi sensörünü çok yakında Galaxy Note 8’de göreceğiz. Analiste göre Samsung, parmak izi sensörünü ekran altına yerleştirmekte aceleci davranmak istemiyor ve benzer kullanım metodunu Galaxy S9 serisi telefonlarda karşımıza çıkaracak. Galaxy Note 9’a gelindiğinde ise parmak izi sensörünün ilk kez bir Samsung telefonda ekran altına yerleştirildiğini göreceğiz.

Samsung parmak izi sensörü noktasında halihazırda Samsung LSI, Egis, Synaptics ve Goodix şirketleriyle işbirliği gerçekleştiriyor. Çok fazla tedarikçi olması özellikle Samsung LSI tarafında optik parmak izi teknolojisinin ağır gelişmesi anlamına geliyor. Şirket bu nedenle önümüzdeki yıl sadece Egis şirketiyle ortaklığa gidecek. Egis’in avantajı, aynı zamanda bir algoritma tedarikçisi olması ve yazılım ve donanımın bütünleşmesini optimize etmesidir.

iPhone 7S Plus görüntüleri yayınlandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu