Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 13 Pro ve iPhone 12 Pro Arasındaki Performans Farkı Ortaya Çıktı!

Pro serisinin öne çıkan modeli olan iPhone 13 Pro ve iPhone 12 Pro arasındakı performans farkı testlerle ortaya çıktı. İşte detaylar.

iPhone 13 serisinin duyurusu yeni Apple A15 yonga setiyle birlikte geldi. Apple bu yeni yonga setinin, dünyanın en hızlı akıllı telefon çipi olduğunu söyledi. İlginç bi şekilde ana iPhone 13 ve mini modeli 4 çekirdekli grafik işlemci birimine sahipken iPhone 13 Pro, Max ve iPad mini 5 grafik işlemci birimine sahip. Seride öne çıkan  iPhone 13 Pro ise AnTuTu performans testi ile ortaya çıktı ve sonuçlar iPhone 12 Pro’nun test sonuçları ile kıyaslandı.

AnTuTu, 6 GB RAM ve 1 TB depolama alanına sahip olan 13 Pro cihazının erken performans testi çalıştırmasını keşfetti. Cihaz yüksek 840.000 puanı ile şüphesiz önceki modellerden daha hızlı.

iPhone 13 Pro’nun, iPhone 12 Pro ile olan doğrudan karşılaştırmasına gelirsek grafik işlemci testinde %19 artış görüyoruz. Revize edilmiş mimari ve bir ekstra çekirdek göz önüne alırsak farkın aslında çok büyük olmadığını anlayabiliriz. İşlemci testlerinde ise %17 artış ile yine benzer bir sıçrama görüyoruz.

En büyük gelişmeyi ise %44 artışla hafıza testinde görüyoruz. Ancak, 1 TB’lik yeni depolama kapasitesinin burada olumlu bir etkisi olmalı. Cihazın RAM modülleri de henüz açıklanmadı ancak LPDDR4 barındıran iPhone 12 Pro’ya göre kesinlikle daha gelişmiş olmalı. Yeni cihazdaki RAM modüllerini görmemiz için ilk sökme testlerini beklememiz gerekecek.

 

 

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu