Akıllı TelefonGenelHuawei

Huawei Mate 20 cephesinden önemli bir bilgi geldi

Mobil dünyası yıllarca ekrana gömülü parmak izi tarayıcısını bekledi. Bu teknolojiye sahip ilk telefonlar kısa süre önce Vivo tarafından tanıtıldı. Şirket, Vivo X20 Plus UD ve X21 UD modellerinde Synaptics firması tarafından geliştirilen parmak izi okuyucusunu kullandı. Benzer bir gelişme Huawei cephesinde de yaşanıyor. Huawei P20 modellerin tanıtılmasına kısa bir süre kala Mate 20 cephesinden önemli bir gelişme yaşandı. DigiTimes’ın Çin’deki sanayi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Huawei Mate 20 ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına sahip olacak.

Huawei Mate 20 ekrana gömülü parmak izi tarayıcıyla gelebilir

Huawei ekran altına yerleştireceği parmak izi okuyucusu için Qualcomm ile iş birliğine gidecek. Qualcomm’un yaklaşık iki yıl önce duyurduğu teknolojiyi ilk kez Mate 20/20 Pro modellerde görebiliriz.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Qualcomm, Ultrasonic parmak izi okuma teknolojisini geliştirmek için Tayvanlı GIS ve Çinli O-film Tech firmalarıyla iş birliği yaptı. Geleneksel parmak izi tarayıcılarına göre üç kat daha pahalı olan Ultrasonic parmak izi okuma teknolojisi akıllı telefon fiyatlarını bir miktar artırabilir. Ancak bu özellik telefonları çok daha havalı ve alınabilir kılacaktır. Geleneksel parmak izi tarayıcılarına göre daha ince olan teknoloji sadece 0,44 mm kalınlığında ve 800 mikron kapak camına kadar çalışabiliyor. Ek olarak sensör, parmaklar ıslak ya da yağlı olduğunda da tanıma işlemini kusursuz gerçekleştiriyor.

Mate 20 serisi telefonları yılın üçüncü çeyreğinde göreceğiz. Önümüzde altı aylık bir süre var ve bu süreçte telefonlar hakkında birçok gelişme yaşanacaktır.

 

Dev kapışma! Galaxy S9 Plus iPhone X ve OnePlus 5T hız testinde

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu