Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Sıfır Araba Stokçuları Yandı! Sahibinden’den Tarihi Karar!

Sıfır araba stokçuları için kötü haber geldi. Artık sadece sıfır arabaları yetkili satıcılar satabilecek. Bu sayede fiyatlara denge gelecek.

Koronavirüs pandemisi ile patlayan çip krizi otomotiv pazarını da vurmuştu. Bu süreçte sıfır otomobillerin fiyatları bir anda fırlamıştı. Türkiye’de bu iş daha da kötü bir hal almıştı. Resmi satış fiyatının üzerine 100.000 TL’den fazla koyarak yetkili servisler bile otomobil satmıştı. Hal böyle olunca sıfır araba stokçuları da bu işe el attı.

Ülkemizde tavsiye edilen satış fiyatı 1.000.000 TL olan otomobiller bu tip satıcılardan dolayı 1.200.000 TL’ye kadar çıkan fiyatlar ile satılmaya başlanmıştı. Neyse ki geç de olsa Rekabet Kurulu devreye girdi ve bunun önüne geçti.

Sahibinden’in yeni düzenlemesiyle birlikte sadece otomotiv markalarının yetkili bayilerinin sıfır otomobil satışına izin verilecek. Diğer şirketler ve vatandaşlar “sıfır” ilan yayınlamayacak. Bu uygulamadan sonra otomobil fiyatlarında bir düşüş yaşanması bekleniyor. Bu düşüşün ne zaman olacağını kestirmek güç. Yetkili satıcılar bile liste fiyatının üzerinde araç satışı yapıyor. Bunun da devlet ve firma tarafından denetlenmesi gerekiyor.

Otomobil

Otomobil fiyatlarındaki bu absürt artış daha uzun süreler böyle devam edecek. Kurdaki yükseliş ve enflasyondan dolayı orta segment otomobiller bile ultra lüks klasmanında yer almaya başladı. Umarız bu durum en kısa sürede düzelir ve pandemi öncesindeki fiyatları görmeye başlarız. Bakalım bu durum ne zaman düzelecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu