Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Android 8.0 ihtimali gittikçe azalıyor

Çok sayıda üretici akıllı telefonları için Android 8.0 Oreo güncellemesini yayımlarken, Samsung cephesinde bu noktada sessizlik hakim görünüyor. Galaxy S8 modeller için Android 8.0 beta programı sona erdi, ancak resmi güncelleme henüz başlamış değil. Güncellemenin henüz Galaxy S8 için başlamadığı göz önüne alındığında, diğer modeller için güncelleme yol haritasının karanlık ve sorularla dolu olduğunu söyleyebiliriz. En fazla belirsizlik Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 modellerde yaşanıyor.

Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Android 8.0 güncellemesi alacak mı?

Bir süredir ortaya çıkan haberlerde Galaxy S6 serisi ve Galaxy Note 5’in Galaxy S7/Galaxy S8 gibi Android 8.0 güncellemesini alacağı iddia edildi. Bu noktada Samsung’un Google Pixel 2 telefonlar gibi güncelleme süresini 3 yıla çıkardığı da haberlere yansıdı. Eğer bu gelişme doğru ise Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge +, S6 Active ve hatta Galaxy Note 5’de Android 8.0 Oreo güncellemesini alacak.

Galaxy Note 5 ve Galaxy S6
Galaxy Note 5 ve Galaxy S6

Daha sonra yaşanan gelişmelere değinelim…

Ocak ortasında bir Samsung temsilcisiyle yapılan görüşmede, temsilci Galaxy S6 için Android 8.0 güncellemesinin şubat ayı içerisinde yayımlanacağı bilgisini veriyor. Sadece Samsung değil, birçok şirket temsilcisinin güncelleme yol haritası hakkında en az bilgiye sahip kişiler olduğunu biliyoruz. Müşteri ve temsilci arasında yapılan görüşmelerde genelde rutin cevaplar kullanılır. (Daha önce iki farklı Samsung temsilcisinin aynı dili kullanması bizi doğruluyor.) Galaxy S6 modeller için de benzer sürecin yaşandığını düşünüyor. Henüz Galaxy S8, Galaxy Note 8 ve Galaxy S7 modeller için Android 8.0 başlamazken, güncellemenin şubat ayında Galaxy S6 için yayımlanacak olması saçmalıktan başka bir şey değil.

Galaxy S6 serisi modeller ve Galaxy Note 5 daha önce iki büyük güncelleme aldı. Samsung’un tepe modeller için güncelleme planlaması bu şekilde ilerliyor. Son olarak şirkete yakın SamMobile sitesi (güncelleme konusunda en güvenilir kaynak diyebiliriz), Samsung’un Android 8.0 güncellemesi alacak telefon ve tabletlerini sıraladı. Bu liste içerisinde Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 için hala belirsizlik yaşandığı görüldü.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Samsung üçüncü yılında Galaxy S6 serisi telefonlar ve Galaxy Note 5 için Android 8.0 güncellemesini yayımlar mı?

 

Android 8.0 güncellemesi alacak Samsung telefonlar! [Şubat 2018]

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu