GenelGüncel Teknoloji HaberleriTeslaYapay Zeka

Üretilen ilk Cybertruck Görüntülendi !

Elon Musk Twitter'da yaptığı bir paylaşımla üretim bandından inen ve bir türlü üretime geçmeyen ilk Cybertruck 'ı gösterdi.

Elon Musk’un iki yıldır vaat ettiği aracı Cybertruck nihayet görüntülendi. Teksas’taki Giga Texas Gigafactory’de montajı biten ilk araç şirketin Ceo’su Elon Musk tarafından Twitter’da paylaşıldı.

Tasarımıyla neredeyse bütün araçlardan ayrılan elektrikli otomobil aracı satın almak isteyenleri çok bekletti.  Geçtiğimiz günlerde seri üretimine yaz başında başlanacağını duyuran firmanın yaptığı planlar başarılı ilerledi ve ilk üretilen Cybertruck indi. Banttan inen araçların  Eylül ayında sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Bundan önce aracın lansman tarihi birden çok kez ertelenmişti.

Daha önce sızıntı olarak ortaya çıkan haberlerde Cybertruck’un bataryasının diğer Tesla cihazları bile şarj edecek büyüklükte olacağı belirtilmişti.

<yoastmark class=

Üstün dayanıklılık ve yolcu koruması için üretilmiş bir dış kaplama ile gelen araç neredeyse aşılmaz bir dış iskelete sahip. Ultra Sert 30x soğuğa karşı dirençli paslanmaz çelik yapısıyla Tesla zırh camına kadar her bileşen üstün güç  ve dayanıklılık için tasarlandı.

Olağanüstü çekiş kontrolü ve tork sağlayarak 0’dan 100 km/sa hıza 2.9 saniye gibi inanılmaz bir sürede ulaşan siber kamyon tek şarjla 500 mil menzil gidebiliyor.

Elektrikli araçlarda bir devrim niteliğinde özelliklere sahip olması beklenen Cybertruck’un 2019 yılına ait fiyatları şu şekildeydi:

Tek motorlu Cybertruck: 39 bin 900 dolar
Çit motorlu Cybertruck: 49 bin 900 dolar
Üç motorlu Cybertruck: 69 bin 900 dolar

Aradan geçen 4 yılın ardından dünyadaki enflasyon göz önüne alınırsa bu fiyatların bu şekilde kalmayacağı çok aşikar. Bu sızıntılara konu olan lansman tarihi ve araçların teslim tarihleri öncede olduğu gibi değişkenlik gösterebileceğinin unutulmaması gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu