AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple M2 Yonga Setine Sahip iPad Geliyor

Apple’ın Apple M2 yonga setine sahip iPad Pro üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu modelde kablosuz şarj desteği de yer alacak gibi görünüyor.

iPhone üreticisi geçtiğimiz haftalarda düzenlenen WWDC 22 etkinliğinde Apple M2 yonga setini de tanıtmıştı. İlk olarak MacBook modellerinde kullanılan bu yonga setinin şimdi de iPad Pro 2022 modellerine de geleceği ortaya çıktı. Bloomberg’den Mark Gurman bugün 14 inç büyüklüğünde iPad Pro modelinin geleceğini müjdeledi. Mark Gurman’a göre bu model şimdiye kadarki en güçlü model olacak.

M2 yonga setine sahip olacak olan bu modelde kablosuz şarj desteği, daha iyi kamera ve daha iyi bir ekranın yer alacağı söyleniyor. mini-LED ekran teknolojisine sahip olacak olan bu ekranın yine XDR teknolojisini desteklemesi bekleniyor. Profesyonellere hitap edecek olan yeni modelin fiyatı da bu yüzden biraz yüksek olacak. iPadOS 16 ile iPad’leri Mac’e bir adım daha yaklaştıran Apple, yeni modeli ile MacBook’a olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı hedefleyecek.

Apple M2 iPad Pro
Apple M2 iPad Pro

RAM tarafında ise yeni modelin Mac’e yaklaşmak için Apple’ın 8 GB ve üzeri RAM kullanılması bekleniyor. Muhtemelen 12 GB RAM’li bir model ile karşılaşacağız. ARM mimarisi sayesinde MacBook uygulamalarını da çalıştırması beklenen yeni modelin 1000 dolar bandını zorlaması bekleniyor. Ekim ayında yani iPhone 14 etkinliğinden 1 ay sonra tanıtılması beklenen bu model muhtemelen ülkemize 30.000 TL bandından giriş yapar. Önümüzdeki günlerde bu model hakkında daha fazla detayın ortaya çıkacağını belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu