Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Katlanabilir Telefon Alanında Farkı Açtı

Güney Koreli Samsung katlanabilir telefon olayında pazarın büyük bir bölümünü ele geçirmiş durumda. Samsung’u tutabilene aşk olsun.

Pandemi döneminde patlayan katlanabilir telefon furyası günümüzde artarak devam etmekte. Samsung’un başlattığı bu furyaya sonrasında OPPO, Huawei, Motorola ve Xiaomi gibi isimler de dahil olmuştu. Ancak yapılan son analizlere göre Samsung katlanabilir telefon pazarında liderliği açık ara fark ile önde götürüyor. DSCC’ye göre bu yılın ilk çeyreği katlanabilir telefonlar için en iyi dönem oldu. Toplamda 2.22 milyon satış ile geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 571’lik bir artış yaşandı.

Samsung’un nispeten uygun fiyatlı katlanabiliri olan Galaxy Z Flip3 tek başına tüm satışların yüzde 51’ini oluşturuyor. Galaxy Z Fold3 ise ilk çeyrekte en popüler ikinci katlanabilir telefon oldu. Samsung, geniş bir farkla pazar lideri olmaya devam ediyor. Güney Koreli firma Huawei’ye kıyasla pazarın yüzde 74’üne hakim durumda.

Araştırmalara göre; Huawei’nin pazar payı aslında artıyor ve şirket bu yılın ilk üç ayında sevk edilen katlanabilir ürünlerin yüzde 20’sini oluşturdu. Satışların neredeyse tamamı Huawei P50 Pocket’a ait. DSCC, Samsung’un bu yılki Galaxy Z Flip4 ve Z Fold4 için daha yüksek beklentiler belirlediğini bildirdi.

Samsung Katlanabilir Telefon
Samsung Katlanabilir Telefon

Analistler Galaxy Z Flip 4 ve Fold 4 modellerinin fiyatların daha uygun olmasını bekliyor. Özellikle Fold 4 modelinin 1.800 dolar bandında olacağı söyleniyor. Genel olarak pazarı özetleyecek olursak, yıl sonuna kadar toplamda iki katına çıkarak 16 milyon satışa ulaşması bekleniyor. Katlanabilir telefonların pahalı olmasına rağmen ilginin artması doğal olarak fiyatları da düşürecektir. Bakalım 2023 yılında bu alanda ciddi bir şekilde fiyat düşüşü görecek miyiz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu