Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei telefon işinden 2021 yılında çekilecek mi?!

Huawei telefon sektöründen çekilmenin planlarını yapıyor olabilir. Zira 2021 yılında telefon satışlarında Çinli firma dibi görebilir.

Amerika ile Çin arasındaki gerginliğin kurbanı olan Huawei, her şeye rağmen yılmadan yoluna devam etmişti. İşletim sistemini, işlemciyi ve diğer donanımları da yine Amerika’dan alan Huawei için yolun sonu görünüyor olabilir. 2021 yılında Huawei telefon satışlarında maalesef ki dibi görecek gibi görünüyor.

Açıklanan son verilere göre Çinli firma geçtiğimiz yıl 240 milyon telefon satışı gerçekleştirirken bu yıl sadece 190 milyon satış yapabilmiş durumda. Bu yine iyi. Danın kuyruğu asıl 2021 yılında kopacak. İşlemci konusunda ambargo üzerine ambargo yiyen ve kendi patenti olmadığı için işlemci üretemeyen Huawei, önümüzdeki yıl satışlarda yüzde 74’lük kayıp yaşayacak.

Yapılan analizlere göre ortaya çıkan bu yüzde 74‘lük kayıp firmayı büyük sıkıntıya sokacaktır. Harmony OS’i Android’e rakip olarak geliştirdiklerini söyleyen ancak hala elle tutulur bir şey gösteremeyen Huawei, işletim sistemi üretse bile donanımda tökezleyecek.

Huawei telefon

Amerika ile yakın ilişkilerde bulunan TSMC‘nin üretim hattına Huawei’ye sorun çıkarması, Çinli firmanın pazardan silinme riskini doğuruyor. Huawei’nin ne yapıp ne edip Amerika ile olan bağlarını güçlendirmesi ve verileri Çin’e sızdırmadığını kanıtlaması gerekiyor.

Aynı olay ZTE’nin de başına gelecekti. Ancak ZTE, Amerika’nın isteklerini kabul etti ve backdoor muhabbetinden kendini hakladı. Şu an ZTE tıkır tıkır işine devam ediyor. Teknolojiye dair neredeyse tüm patentleri elinde bulunduran Amerika ile didişmek pek akıl karı iş değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu