AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek Qualcomm’u Piyasadan Silmeye Başladı!

Yonga seti üreticisi MediaTek küllerinden yeniden doğdu. Dimensity serisinin Qualcomm’a soğuk terler döktürdüğü ortaya çıktı.

Son zamanlarda, CINNO Research, Çin pazarındaki tek çipli sistemlerin en başarılı tedarikçilerinin bir derecelendirmesini yayınladı. Geçen yıl MediaTek, akıllı telefonlar için yonga seti tedariğinde birinci olmak için Qualcomm ve diğer şirketleri başarıyla geride bıraktı.

Listeye göre ilk beşte MediaTek, Qualcomm, Apple, HiSilicon ve Unisoc yer alıyor. MediaTek’in yonga setlerinin Çin’deki yıllık sevkiyatları, yıllık yüzde 42,5 artışla 110 milyon birimi aştı. Qualcomm, 106,6 milyon tek çipli sistemle ikinci oldu. Qualcomm bir önceki yıla göre sonucunu yüzde 24,2 oranında artırmayı başardı.

Apple, satışlarını neredeyse yüzde 30 artırarak 50,4 milyona çıktı. Öte yandan, HiSilicon arz kesintileri nedeniyle ciddi bir gerileme yaşadı. 2020’de sevkiyatlar 96,2 milyon adetti. Bir yıl sonra 30,2 milyona kadar düştü.

Şu anda MediaTek Dimensity yonga seti, Oppo, Vivo, Realme, Huawei, ZTE ve diğer şirketler dahil olmak üzere çok çeşitli üreticiler tarafından kullanılıyor. MediaTek, orta seviye ve bütçe fiyat segmentlerinde büyük bir avantaja sahip. 2022’de MediaTek’in pazar performansının daha da iyi olması bekleniyor.

MediaTek Dimensity 9000

Dimensity serisi ile küllerinden yeninden doğan Tayvanlı yonga seti üreticisi Çin pazarını domine etmeye devam edecek gibi görünüyor. Qualcomm‘un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine rakip Dimensity 9000 yonga seti üreten firma, üst segmentte de rakiplerine soğuk terler döktürecek. Fiyat/performans noktasında şu an rakipsiz olan Tayvanlı teknoloji devi bakalım 2022’yi nasıl kapatacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu