Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 15 USB-C ile Gelecek! Geliştirilmeye Başlandı Bile!

Apple’ın 2023 yılında tanıtacağı iPhone 15 ailesinde zorunlu olarak USB-C’ye geçiş yapılacak. Lightning girişlere bu yıl veda edeceğiz.

Teknoloji dünyasının gözü kulağı şu sıralar iPhone 14 ailesinde. Eylül ayının ilk haftasında tanıtılacak olan yeni seri tasarımsal açıdan büyük bir yenilik sunmayacak. Yani anlayacağınız umutlar önümüzdeki yıla kalmış durumda. Mydrivers’a göre Apple, iPhone 15 serisinin geliştirilmesine başladı ve yeni ürünlerin lansmanı gelecek yıl Eylül ayında gerçekleşecek.

iPhone 15 serisi için en büyük değişiklik, Lightning portunun kaldırılması ve bunun yerine USB-C konektörünün kullanılması olacak. Avrupa Birliği, 2024’te tüm cep telefonlarının USB-C kullanması gerektiğine karar verdiğinden, 2024’te piyasaya sürülecek olan iPhone 15 serisinde standart olarak USB-C bulunacak. Bunu Apple isteyerek yapmayacak. Zorunluluktan yapacak.

Bildiğiniz gibi USB-C, mevcut birçok üçüncü taraf cihazla uyumlu. Ayrıca Lightning’den daha hızlı veri aktarımı ve şarj hızları sağlıyor. USB-C, en yeni ve en hızlı USB 4 standardını destekler ve aktarım hızı 40 Gbps’ye ulaşabiliyor.

Lightning arabiriminin aktarım hızı yalnızca USB 2.0 standardından dolayı yaklaşık olarak 480 Mbps’ye kadar veri aktarabiliyor. Ayrıca USB-C, Lightning’den daha yüksek şarj gücü sağlayarak aynı voltajda daha hızlı şarj etmenize neden oluyor.

Redmi K50 Pro ve iPhone 13 Pro

Ancak Apple, USB-C’ye sadece yine Pro serisinde yer verebilir. Ana seri ile Pro serisi arasındaki farkı iyice açan Apple, bunu önümüzdeki yılda da devam ettirecek gibi görünüyor. Apple, fiyatları 1.100 dolardan başlayacak olan Pro serisinin farkının olmasını istiyor. Apple’ın bu yaklaşımı bakalım kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu