Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple MagSafe ne kadar hızlı şarj ediyor?


Apple’ın iPhone 12 ile tanıttığı ve satışa sunduğu MagSafe için test sonuçları yayınlandı. Bakalım Apple şarj konusunu kavrayabilmiş mi?

Cupertinolu Apple, iPhone 12 ailesi ile birlikte, MacBook’larda bir dönem yer alan MagSafe teknolojini de tanıtmıştı. Mıknatıslar ile iPhone 12’lerin arkasına şak diye yapışan ve şarj etmeye başlayan MagSafe’in bugün test sonuçları ortaya çıktı. WSJ’nin paylaştığı test sonuçları Apple‘ın şarj konusundaki performansını da gözler önüne seriyor.

Yüzde 0’dan yüzde 50’ye yapılan testlerde MageSafe‘in iPhone 12’yi 1 saatte şarj ettiği görünüyor. Anker‘in kablosuz şarj matı ise 1.5 saatte iPhone 12’yi şarj edebiliyor. Qi standartından daha iyi bir şekilde şarj işlemi sunan MagSafe’in tek rakibi kablolu şarj teknolojisi olan 20W‘lık USB-C gösteriliyor.

20W USB-C şarj adaptörü iPhone 12’yi sadece 28 dakikada şarj edebiliyor. Ancak bunun kablolu bir çözüm olduğu için sürenin bu denli az olduğunu belirtelim.

MagSafe

MageSafe‘in diğer kablosuz şarj matlarına göre sergilemiş olduğu 1 saatlik bu performansın oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Kullanım kolaylığı açısından da iPhone 12‘nin arkasına şak diye oturan bu teknoloji, Apple tarafından daha uzun yıllar kullanılacak gibi görünüyor.

Tabii şak diye oturmanın da bir bedeli var. MageSafe’in şu an Amerika satış fiyatı 39 dolar olarak açıklandı. Türkiye’de bu fiyat bu sefer şak diye değil şaaaak diye muhtemelen 400 TL‘ye çıkaracak olan Apple, maalesef ki bizleri çok üzecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu