Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Böyle Görünebilir! O Kamera Ne Öyle!

Xiaomi’nin önümüzdeki yıl tanıtacağı amiral gemisi ailesinin tepe modeli Xiaomi 12 Ultra için heyecanlandıran bilgiler gelmeye devam ediyor.

Çinli Xiaomi sürekli olarak gelecek vaat eden cihazlar üzerinde çalışıyor. Bu cihazlar çoğu patent aşamasından geçiyor. Alınan patentler yeni modeller hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Bugün de Xiaomi’nin aldığı patent ile Xiaomi 12 Ultra modelinin nasıl görüneceği ortaya çıktı. Teknoloji devi kamera konusunda bu yıl rakiplerinden bir kaç gömlek üstün olacak gibi görünüyor.

Xiaomi 12 Ultra kamerası ile göz dağı verecek

Sızdırılan görsellerden gördüğünüz gibi, telefon dörtlü bir kamera kurulumu ile gelecek. En üstte büyük bir ana sensör ve altta bir periskop modülü yer alacak. Bildiğiniz gibi Mi 11 Ultra’da da bu tip bir sistem kullanılıyor. Ancak bu amiral gemisinde yalnızca üç modül var. Yeni modelde dörtlü modülün yer alması bekleniyor.

Söylentilere göre, 12 Ultra ve 12 Ultra Enhanced Edition çok fazla sensöre sahip olacak. Bu yüzden resimdeki görüntü Çinli şirketin gelecek vaat eden amiral gemileriyle karşılaştırılabilir. Ön verilere göre sensörlerin çözünürlüğü 50 megapiksel, 48 megapiksel, 48 megapiksel ve 48 megapiksel olacak.

Xiaomi 12 Ultra

Xiaomi’nin yeni canavarı muhtemelen resimde gösterildiği gibi geleneksel ön kamera ile gelecek. Enhanced Edition sürüm ise Mix 4 gibi bir alt ekran kamerası içerebilir.

Xiaomi 12’nin resmi tanıtımı Aralık ayında yapılacak. Ancak daha üst modeller ise 2022’nin Şubat ayında bizlerle birlikte olacak. Ultra serisinin Türkiye pazarına gelmeyeceği söyleniyor. Gelse bile muhtemelen kurlardan dolayı fiyat 15.000 TL’ye kadar çıkacak.

Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin 800 dolar bandında olması bekleniyor. Ülkemize 12.000 TL bandından girmesini beklediğimiz bu seride Snapdragon 898 yonga seti kullanılacak. LPDDR5X RAM ile geleceğini düşündüğümüz yeni aile tasarımsal açıdan Mi 11’in ana hatlarını koruyacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu