Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Nova 9 Türkiye Fiyatı ile Üzdü

Huawei Nova 9 Türkiye pazarına beklendiği gibi giriş yaptı. Orta üst segment akıllı telefonun fiyatı beklentilerin üzerinde gibi…

Huawei’in daha çok kamera fonksiyonlarıyla öne çıkardığı Huawei Nova 9 beklendiği gibi Türkiye pazarına giriş yaptı. Huawei Nova 8i’den sonra Nova 9’un fiyatının 9 bin liraları bulacağını belirtmiştik. Nitekim öyle de oldu. Huawei Nova 9’un 8GB RAM + 128GB versiyonu ülkemizde 9.499 TL fiyattan listelenmiş durumda. Yeri gelmişken telefonun Avrupa fiyatının 499  € olduğunu hatırlatalım.

Dörtlü arka kamerası, 66 watt hızlı şarj desteği ve kavisli ekranıyla Huawei Nova 9 neler sunuyor, başlıca özeliklerine göz atalım.

Telefonda 6.57 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip kavisli OLED ekran yer alıyor. Gücünü Snapdragon 778G işlemcisinden güç alan Nova 9 kavisli ekranı ve renk seçenekleriyle oldukça şık görünüyor.

Telefonun kamera özellikleri de epey bir iddialı görünmüyor. Ana kamerada 50 megapiksel çözünürlüğünde RYYB filtreli bir kamera yer alıyor. Bu kamera geleneksel RGGB filtreli kameralara kıyasla %40 oranında daha fazla ışık alıyor. Tabii bu da haliyle karanlık ve az ışıklı ortamlarda daha iyi kamera deneyimi anlamına geliyor.

Huawei Nova 9’un diğer üçlü kamera paketi 8 megapiksel ultra geniş açılı, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik şeklinde. Ultra geniş açılı kamerada yüksek kalitede çekimler sağlamak görüntü bozulmalarını en aza indiren XD Fusion Engine teknolojisi yer alıyor. Öte yandan Nova 9’un ön kamerası ise 32 megapiksel çözünürlüğünde. EIS ile desteklenen bu kamera 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Kutudan Android 11 tabanlı EMUI 12 ile çıkacak telefonun pili 4.300 mAh büyüklüğünde. Pil 66 watt hızlı şarj desteğiyle geliyor ve %100 dolum seviyesine ulaşması sadece 38 dakika sürüyor. Pilin %60’ının dolması ise sadece 18 dakikanızı alacak. Telefonun bağlantı özellikleri ise 4G, WiFi 6, Bluetooth 5.2 LE, USB-C ve NFC şeklinde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu