Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 16 Public Beta için Kötü Haber Geldi

Apple’ın herkes için indirime sunacağı iOS 16 Public Beta için kötü haberler gelmeye başladı. Bu sürüm maalesef ki ertelenebilir.

Cupertinolu teknoloji devi Apple, bugün 30’dan fazla güvenlik açığını kapatan ve stabilite için bir dizi yenilik sunan iOS 15.5 güncellemesini yayınladı. Ancak bu güncelleme ile yenilik sunulmamıştı. Apple asıl yeniliklerini iOS 16’ya saklıyor. Ancak bugün herkesin yükleyebileceği iOS 16 Public Beta için kötü haber geldi.

Apple bildiğiniz gibi Haziran ayındaki WWDC 22 etkinliğinde yeni yazılımlarını tanıtacak. Etkinlik sonrası bu yazılımların Beta sürümleri geliştiricilere sunulacak. Yaklaşık 1 ay sonra ise herkesin indirip yükleyebileceği Public Beta sürümleri yayınlanacak. En azından bu yıla kadar bu sistem böyle ilerlemişti.

Ancak Apple’a yakınlığı ile bilinen Mark Gurman, beta yayın programının bu yıl biraz farklı olabileceğini belirtiyor. Mark Gurman’a göre Public Beta sürümü iOS 16 Beta 3 ile aynı anda indirime sunulacak. Apple’ın bu yıl daha sorunsuz bir genel beta deneyimi sunmak için böyle bir yol izleyeceği söyleniyor.

iOS 16 Özellikleri
iOS 16’nın Özellikleri

Gurman daha önce iOS 16’nın Focus modlarına ve iOS 15’te tanıtılan iCloud Private Relay’e ek ayarlar getirebileceğini söylemişti. iOS 16 güncellemesinin tasarımsal açıdan büyük yenilikler içermemesi bekleniyor. Apple yine iOS 15’i makyajlayıp 3-4 yeni özellik sunup yeni sürüm diye karşımıza sunacak gibi görünüyor.

iPhone 7 ve sonrası iPhone modellerinin almasını beklediğimiz yeni güncelleme Eylül ayında iPhone 14 etkinliğinden bir hafta sonra nihai sürüm olarak karşımıza çıkacak. Bakalım Cupertinolu firma bizi bu sefer şaşırtabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu