Akıllı TelefonAppleBilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Apple MacBook Pro Kullanıcıları İsyanda! Bu Kadar Da Olamaz

Apple’ın MacBook Pro kullanıcılarının başı, büyük bir sorun ile dertte. Yazılım ile ilgili olduğu düşünülen bir sorun herkesi çıldırttı…

Apple’ın güzide bilgisayarlarından MacBook Pro, son zamanlarda ortaya çıkan büyük bir sorun ile çıkmaza girdi. Kullanıcılardan gelen raporlara göre MacBook Pro’ların, artık şarjı doldurmadığı ve pil seviyesinin sürekli olarak %1 olarak kaldığı bildiriliyor. ABD’li şirketin yetkilileri bu konuda bir açıklama yaparak sorunun neyden kaynaklandığını açıkladı.

Binlerce MacBook Pro sahibinden şikayet alan Apple yetkilileri; sorunun geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir güncellemenin sisteme verdiği hatadan kaynaklandığını bildirdi. Bununla birlikte yetkililer, mühendis departmanlarının şu anda sorunu çözmek için çalıştığını söylüyor. Yakın zamanda da hataların düzeldiği onarım güncellemesi kullanıcılara ulaşacaktır.

Bu sorunun ortaya çıkmasından sonra kişiler, bilgisayarlarının pilinde sıkıntı olduğunu düşünerek, servise gittiler ve pillerini değiştirdiler. Ancak ne yazık ki bu sorun pilden kaynaklanmıyordu. Yani ”sistem hatası” olduğu için donanımsal bir hataya denk gelinmedi. Sorunun temeli geçtiğimiz günlerde yayınlanan ”yazılım güncellemesi” oldu. Bu da muhtemelen yazılım mühendislerinin sorunları gidermesinden sonra kullanıcılara OTA yoluyla ulaşacaktır.

Şimdilik MacBook Pro sahipleri, bilgisayarlarını dizüstünde kullanamaz hale geldiler. Cihazlarında bir işlem yapmaları için hepsinin, şarj adaptörü ile gezmesi ve tıpkı bilgisayarlarını masaüstü PC gibi kullanmaları gerekir. Umarız ki sorun kısa zamanda çözülür ve kullanıcılar tekrardan bunun gibi bir hadise yaşamazlar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu