Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 ile Çentik Küçülüyor! Helal Apple 4 Yıldan Sonra Yapabildin!

Apple’ın iPhone X ile alıp gelip karşımıza koyduğu çentik, 4 yıldan sonra küçülüyor. Evet iPhone 13 ile çentik yine olacak.

Apple, bir aksilik olmazsa iPhone 13 serisini bu yıl Eylül ayında planlandığı gibi piyasaya sürecek. Telefonların tanıtılmasına daha aylar varken yeni modeller hakkında sevindiren haberler gelmeye başladı. Nihayet yeni modeller ile beklenen olacak! Çentik küçülecek!

Bildiğiniz gibi Apple, iPhone X modeli ile parmak kadar çentiği getirip karşımıza koymuştu. iPhone 12’de de devam eden bu çentik nihayet küçülecek. Peki, Apple neden bu çentik için bu kadar uzun süre bekledi? Çentik neden ortadan kalkmıyor?

Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. Bilmeyenleriniz için TrueDepth kamera sisteminin Android dünyasının hala 2-3 yıl ötesinde olduğunu belirtelim. Xbox One ile gelen Kinect’in küçültülmüş halini bu sisteme ekleyen Apple, güvenlik konusunda rakiplerinden fersah fersah ötesinde yer alıyor.

Apple bu yüzden bu teknolojiyi küçültmekte geç kaldı. Küçültme de öyle bariz bir şekilde olmayacak. Sızdırılan görsellere göre çentik çok az enine doğru daralacak.

iPhone 13

Ekran konusunda 60 Hz gibi çağdışı bir teknolojiye bu nesilde yer veren Apple tepki toplamıştı. Şaka şaka Apple bu tepki toplamaz. Apple üretir kullanıcıları sorgusuz sualsiz satın alır! Neyse Apple nihayet 12o Hz tazelemli LTPO OLED panele geçiş yapacak. Ama bu geçiş sadece Pro modelleri etkileyecek. Ülkemizde 12.000 TL’ye satılacak olan ana modelde yine 60 Hz ekran yer alacak.

Apple A15 yonga seti ile Snapdragon 888’i hüngür hüngür ağlatacak olan Apple’ın yeni nesilde kamera tarafında küçük iyileştirmeler yapacağı da söyleniyor. Ancak bu iyileştirmeler de çentik gibi küçücük olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu