Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 50 Konsepti Yayınlandı, Bütün Telefonları Unutun

Huawei Mate 50 için patent başvurusuna göre oluşturan konsept hayranlık uyandırdı. Bu tasarım mobil dünyasında dengeleri değiştirir.

Düz, kavisli ve katlanabilir ekranlar derken, Huawei’in yakın zamanlı bir patent başvurusu sıra dışı bir tasarımı gözler önüne serdi. Agresif hatlara sahip olan telefonun yanları da tamamen ekrandan oluşuyor. Patent başvurularında yanların düz ya da eğimli olabileceği görüldü. Peki Huawei bu tasarımı hayata geçirir mi? Huawei Mate 50 serisinde neden olmasın diyelim ve detaylara geçelim.

Patent başvurularını sıkı takip eden ve bu noktada konspet görüntüler oluşturan letsgodigital sitesi son olarak Huawei’in patent başvurusunu gündemine aldı. Buradaki telefonu deyim yerindeyse ete kemiğe bürüyen site oldukça güzel görünen bir çalışmayı karşımıza çıkardı.

Kavisli ekranlarda yan tarafa yapılan yanlış dokunmalar bazen can sıkmıyor değil. Huawei’in geliştirdiği çözümde yanlar ekrandan oluşsa da, buradaki buton ya da diğer simgelere dokunmak için daha şiddetli basılması gerekecek. Başka bir ifadeyle yan ekranlar basınca duyarlı olacak. Dokunma şiddeti muhtemelen ayarlanabilir olacaktır.

Yine yan ekranlar oyun oynarken farklı bir deneyim sunabilir. Halihazırda üreticiler buraya fiziksel tetikleyici butonlar atıyor. Bu telefonda ise böyle bir duruma gerek kalmayacak.

Patent başvurularında ön kameranın görünmemesi de dikkat edilmesi gereken bir nokta. Bu gelişme haliyle kameranın ekran altına taşınacağı anlamına geliyor. Xiaomi Mi Mix 4 ile ciddi bir seviye atlayan ekran altı kamera teknolojisinde Huawei’in hangi noktada olduğu merak konusu. Telefonun arka kamera yapısı akıllara P50 serisini getirdi. Tabii büyük kamera delikleri bu defa sol üst köşe yerine orta bölüme kaydırılmış.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu