Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuaweiMobiroller

Huawei P50 Pro DxOMark’ın Zirvesinde!

Huawei P50 Pro bu defa ön kamera incelemesi için DxOMark’ın konuğu oldu. P50 Pro iddialı ön kamerasıyla sıralamada bir numaraya yerleşti.

Huawei P50 Pro kamera özellikleriyle yankı uyandırmaya devam ediyor. Kamera odaklı telefon daha önce arka kamera incelemesi için DxOMark sitesinin konuğu oldu. Bu incelemede elde edilen ortalama 143 puan ile telefon ikinci sırada yer alıyor. Listenin ilk sırasında bir süreden beridir 147 puanlı Honor Magic 4 Ultimate modelinin yer aldığını belirtelim.

Huawei P50 Pro DxOMark’ın Konuğu Oldu

P50 Pro bu defa ön kamera incelemesi için DxOMark’ın konuğu oldu. Telefon bu kıyaslamada ise 144 puan elde ederek zirveye kuruldu. P50 Pro’dan önce ön kamera değerlendirmesinde bir numarada Mate 40 Pro’nun yer aldığını hatırlatalım.

Huawei P50 Pro’da f/2.4 diyafram açıklığına sahip 13 megapiksel geniş açılı kamera bulunuyor. Bu kamera aynı zamanda 4K@30fps, 1080p@30/60/240fps formatında video çekimleri gerçekleştirebiliyor.

Ön kamera inceleme değerlendirmesini özetlemek gerekirse;  P50 Pro’daki ön kamera yüzün iyi bir şekilde görünmesini sağlıyor. Akıllı telefon ayrıca geniş dinamik aralığı ve odak aralığı, doğru beyaz dengesi, düşük gürültü seviyesi ve mükemmel ayrıntılarıyla da övgü topladı.  Video ile ilgili olarak ise etkili stabilizasyon ve odaklanma özellikleri dikkat çekti.

Ön kameranın dezavantajlar arasında düşük ışıkta ayrıntı kaybı, aralıklı otomatik odaklama hataları, bazen hatalı cilt renkleri ve düşük ışıkta video çekerken sınırlı dinamik aralık ve yüzlerde fark edilir gürültü yer alır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu