Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung bataryalar 12 dakikada şarj olabilecek

Samsung bataryalar sadece 12 dakika içerisinde dolacak. Evet yanlış okumadınız! Galaxy Note 7’de pil patlamaları nedeniyle canı bir hayli yanan Samsung yakın gelecekte mobil pil teknolojisinde bir devrim gerçekleştirebilir. Samsung yeni pil teknolojisi için Güney Kore ve ABD’de patent başvurusunda bulunurken, şimdi gelin sözünü ettiğimiz teknolojisinin detaylarına bakalım.

Samsung bataryalar çok hızlı dolacak

Akıllı telefonlar için pil teknolojisi, son birkaç yıldır gerçekten büyümüş değil. Üreticiler hala çeşitli sınırlamaları olan lityum-iyon piller kullanıyorlar. Güney Kore menşeli The Investor sitesine göre ise Samsung batarya bölümünde yapılan çalışmalar pil teknolojisini farklı bir noktaya taşıyacak.

Rapora göre Samsung, grafit yerine grafen kullanan yeni bir pil teknolojisi geliştiriyor. Bu gelişme, bir pilin boyutunu arttırmadan kapasitesini arttırıyor ve standart Lityum iyon pillerden çok daha hızlı şarj edilmesini sağlıyor.

Grafiti kullanan pillerle karşılaştırıldığında, grafen temelli pilller yüzde 45’e kadar daha fazla kapasiteye çıkartılabiliyor. Üstelik Samsung’un iddiasına göre bu piller yalnızca 12 dakika içerisinde tamamen şarj olabiliyor. Hepsi bu değil.

Mevcut akıllı telefon pillerin ana sorunlarından biri, yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarında çok kararsız hale gelebilmeleridir. Bu, pillerin şişmesine, şarj süresinin kısalmasına ve hatta bazen yanma riskine neden olur. Grafen ile çalışan piller ise 60 dereceye kadar yüksek sıcaklıklarda bozulmadan kalabiliyor. Henüz gelişim aşamasında olan grafen temelli pil teknolojisinin Galaxy S10 ya da S11 akıllı telefonlarında kullanılması bekleniyor.

Pek çoğumuzun istediği daha küçük boyutta daha büyük kapasiteli, dakikalar içerisinde tamamen dolan ve güvenli bir pil değil mi? Görünüşe bakılırsa Samsung birkaç yıl içerisinde bu pilleri karşımıza çıkaracak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu