Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

Apple Watch Ultra Dev Pili ile Dikkat Çekiyor


Apple’ın sporcular ve aksiyoncular için geliştirdiği yeni saati Apple Watch Ultra batarya kapasitesi ile Series 8’i fena katladı.

iPhone 14 etkinliğinde tanıtılan aksiyon ve sporculara özel yeni akıllı saat Apple Watch Ultra bataryası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Apple’ın yeni 49mm’lik akıllı saati Çin sertifika veri tabanında yeni ortaya çıkarılan özelliklere göre 45mm Series 8’e kıyasla %76 daha büyük bir pile sahip.

MySmartPrice tarafından tespit edilen sertifika, Apple Watch Ultra”nın 542 mAh pile sahip olduğunu ortaya koyuyor. 45 mm Apple Watch Series 8 ise 308 mAh pile sahip. Belgeler ayrıca yeni modellerin Series 6 ve 7 ile aynı CPU’ya sahip olduğun da doğruluyor. Yani Apple işlemci tarafında bir değişiklik yapmıyor.

Gelen bilgilere göre 41mm Series 8’de 282mAh pil kapasitesi bulunurken Series 7’de 284mAh pil bulunuyor. İlginç bir şekilde 45mm Series 8 ve 45mm Series 7 ile aynı pil boyutunu da paylaşıyor. Batarya konusunda Apple Series modellerinde büyük bir değişiklik yapmıyor.

‌Apple Watch Series 8‌ ile Apple, önceki nesil modellerle aynı tüm gün pil ömrünü vaat ediyor. Apple, Ultra model ile kullanıcıların 36 saate kadar normal kullanım ve Düşük Güç modu etkinken 60 saate kadar bekleyebileceğini ve bir Apple Watch’ta şimdiye kadarki en uzun pil ömrünü sunabileceğini söylüyor.

Apple Watch Ultra

watchOS 9 tarafından desteklenen tüm Apple Watch modellerinde bulunan Düşük Güç Modu, arka planda uygulama yenileme, her zaman açık ekran, arka planda kan oksijen ölçümleri ve daha fazlası gibi özellikleri devre dışı bırakarak pil ömrünü uzatıyor. Bu özelliğin Series 4 ve üzeri modellere de geldiğini belirtelim. Yani sadece Ultra modele özel bir özellik değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu