Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

İngiltere Huawei İçin Ağır Darbe Vuracak! 5G…

İngiltere, Eylül 2021’den itibaren yeni Huawei 5G donanımının kurulumunu yasaklayacak. Peki bu durum telefon satışlarına da yansır mı?

Huawei akıllı telefon pazarında üretimsel sıkıntılar çekse de 5G pazarında yoluna hız kesmeden devam ediyordu. Bugün gelen bir haber ve açıklamalar ise Huawei’nin 5G pazarındaki stratejisinji değiştirmesine sebep olabilir. Zira İngiltere telekom operatörleri, Eylül 2021’den sonra artık Huawei tarafından yapılmış herhangi bir yeni 5G ekipmanı kullanamayacaklar gibi görünüyor. İngiliz hükümeti İngiliz GSM Operatörlerinin Çinli teknoloji devinden 5G altyapısında kullanmak için teknoloji ve donanım satın alması ile ilgili yeni yasayı duyurdu.

İngiliz Hükumeti, GSM Operatörlerinden 2027 yılına kadar tüm Huawei ekipmanlarının sistemlerinden kaldırılmasını emretti. Bu kuralın nedeni olarak, Birleşik Krallık istihbarat kurumlarının ülkenin ağ altyapısındaki potansiyel güvenlik riskleri olarak gösterildi. Bu karara Çin hemen karşı çıktı ve bir itiraz dilekçesi hazırladı. Bunula birlikte Çin hükümeti Birleşik Krallık hükümetini ABD ile benzer bir yol izlediği için eleştirdi.

Teknoloji Bakanı Oliver Dowden konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Yüksek riskli satıcıların 5G ağlarımızdan tamamen çıkarılması için net bir yol çiziyoruz. Bu, ulusal güvenliğimiz için tehdit oluşturması muhtemel telekom ekipmanlarını tespit etmek ve yasaklamak için yeni ve benzeri görülmemiş yetkiler aracılığıyla yapılacak.”

İngiliz hükümeti ayrıca 5G tedarik zincirini çeşitlendirme stratejisini açıkladı. Bu, zincirin 250 milyon poundluk bir yatırımdan oluşmasını bekleniyor. Reuters raporuna göre 5G için hükümetin Japon firması olan NEC ile işbirliği yapmasını bekleniyor. Şu an itibariyle İngiltere, bu yılın sonundan sonra yeni Huawei 5G donanımı satın almayı da yasakladı.

Editörün Yorumu:

Görülüyor ki; İngiltere Amerika’nın peşinden gidiyor. Yine görülüyor ki; İngiltere 5G pazarında geri kalacak. Zira ismi geçen NEC ile Huawei’nin 5G ağlarındaki hizmetlerinin aynı platformda olması bile bugün için imkansız bir durum. İngiltere bu karardan vazgeçer mi? Bunu da Joe Biden sonrası Çin ve Amerika arasında yaşanacaklardan sonra öğreneceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu