Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Ekran Altı Kamera ile Gelebilir

Dünyanın gözü kulağı iPhone 13’teyken şimdide iPhone 14 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Apple seneye şahane teknolojiler sunacak.

Apple, 14 Eylül’deki etkinliğinde resmi olarak iPhone 13 ailesini tanıtacak. Herkes iPhone 13’e odaklanmışken, bugün de iPhone 14 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Görünüşe göre Apple asıl bomba teknolojilerini bu yıl değil önümüzdeki 2022 yılında kullanıcılarına sunacak.

iPhone 14 ekran altı Face ID sistemine sahip olacak

Çinli kaynaklar, Apple’ın iPhone yapımındaki bir sonraki büyük zorluğunun ekranın üst kısmındaki büyük çentiği ortadan kaldırmak olacağını söylüyor. Ancak bu, tedarik zincirinin işi yapıp yapamayacağına bağlı. Ayrıca Apple, ekran altı Face ID kamera sisteminin araştırma ve geliştirme çalışmalarını hızlandırmaya devam ediyor. Mevcut plana göre, iPhone 13 kesinlikle çentiksiz tasarımlı Face ID sistemine sahip olmayacak. Yeni modelde sadece çentik küçülecek.

iPhone 14’te ise Apple’ın çentiği komple ortadan kaldırmak istediği söyleniyor. Kaynak, Apple’ın Face ID sistemini ekranın altına yerleştirmesinin ön kameranın kendisini gizlemekten daha kolay olduğunu ekliyor. Bu nedenle ön kamera ekrana gömülü olabilir.

Apple ile ilgili sızıntılarda kendini iyi kanıtlamış olan saygın netizen ve Front Page Tech editörü Jon Prosser, iPhone 14’ün görsellerini yayınlamıştı. Bu görsellere buradan ulaşabilirsiniz.

iPhone 14

Gelecekte, daha pahalı iPhone modellerinin ekranın altına yerleştirilmiş bir Face ID sistemi ile geleceği söyleniyor. Ancak Apple fiyatı daha da yükseltmemek için uygun fiyatlı modeller de üretecek. Ancak bu uygun fiyatlı modellerde yine çentik kullanılmaya devam edilecek.

Bu yıl tanıtılacak olan iPhone 13 ailesi yine dört farklı modelle karşımıza çıkacak. Mini, ana, Pro ve Pro Max’i önümüzdeki hafta duyuracak olan Apple, bu modellerin tamamında dünyanın en hızlı yonga seti olacak olan Apple A15’e yer verecek. Fiyat konusunda ise Apple’ın zam yapacağı söyleniyor. Bakalım bu zam Türkiye pazarına nasıl yansıyacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu