Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 11 Pro Resmen Göründü! Kamerası Hayalleri Kırdı (Video)

Bugün ortaya çıkan bir video ile Xiaomi Mi 11 Pro modelinin tasarımını ve arka kamera özelliklerini resmen öğrenmiş bulunuyoruz…

Akıllı telefon pazarındaki rekabete başka bir boyut kazandırmak isteyen Xiaomi yeni nesil amiral gemisi Mi 11 ile global pazara açılmaya hazırlanıyor. Bu süreçte telefonda eleştirdiğimiz bazı detaylar da olmadı değil. Bundan dolayı da gözler biraz Xiaomi Mi 11 Pro modeline çevrildi. Geçtiğimiz günlerde bir videoda ortaya çıktığı söylenen Xiaomi Mi 11 Pro‘nun yeni görselleri ise gerçeğe daha yakın görünüyor.

Bir önceki videoda gösterilen telefonun Mi 11 Ultra olacağını belirtelim. Bazı kaynaklar bu telefonun Mi 11 Pro modeli olacağını söylese de asıl Pro modeli aşağıdaki videodaki telefon olacak. Bugün sızdırılan video ise Mi 11 Pro’nun arka kapağının nasıl ve hangi renklerde olacağını da net bir şekilde ortaya koyuyor. Öncelikle dilerseniz videoyu birlikte izleyelim.

Gördüğünüz üzere mavi, siyah sarı ve mor renklere sahip telefonları görüyoruz. En önemli detay ise telefonun 50 megapiksel ve 50X zoom özelliğine sahip olduğunun arka kapakta gösterilmesi. Ana kameranın hemen altında ise persikop lens için kare bir kamera lensi görülüyor. Aynen Mi 11 serisinde olduğu gibi yanda da küçük bir kamera lensi görülüyor. Bu kameranın da geniş açı lens olacağını tahmin ediyoruz.

Açıkçası birçok kişi Xiaomi’nin zoom tarafında yapay zeka ile güçlendirilmiş 120X ile karşımıza çıkacağını bekliyordu. Oysaki Xiaomi aynen Mate 40 Pro modelinde olduğu gibi 50X zoom ile karşımıza çıkıyor. Bu da Xiaomi’nin Galaxy S21 Ultra’nın 100X Zoom özeliğinin gerisinde kalacağını ortaya koyuyor. Bu durum Mi 11 Ultra modeli ile değişebilir mi? Bize sorarsanız değişecek gibi görünüyor.

Zoom konusu son dönemde oldukça abartılan bir durum ama bize sorarsanız zoom yapma sayısından daha önemli olan şey, yapılan zoom’un net bir görüntü olarak bize sunulması. Periskop lensler oldukça iyi performanslar ortaya koysa da düşük megapiksel değerleri bu lenslerin beklenenden daha düşük bir performans ortaya koymalarına sebep oluyor.

Xiaomi’nin yeni nesil Mi 11 Pro modelini ne zaman tanıtacağı henüz bilinmiyor ama kısa süre içinde Xiaomi’nin bombayı patlatmasını bekliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu