Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro Karşılaştırması: Sektörün Yenileri!

Şirketin yeni Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro serisini tanıtmasıyla cihazları kendi içinde karşılaştırıp izlenimler kazanıyoruz.

Yeni Xiaomi 12 serisi nihayet resmiyet kazandı ve Xiaomi 12 Pro da serinin en büyüğü olarak yerini aldı. Resmi lansmandan sonra kullanıcılar da bu iki yeni akıllı telefon arasındaki farkları da merak etmeye başladı. Yapacağımız bu karşılaştırma ile iki telefonun arasındaki farkları ortaya çıkaracağız.

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro Karşılaştırması

Ekran ve Tasarım Karşılaştırması

Küçük detaylar dışında iki akıllı telefonumuz da aynı tasarımla birlikte geliyor. Yüksek ekran gövde oranlı kavisli bir ekrana ve cam/metal gövdeye sahipler. Eski seriye göre özgün tasarım sunan seri, fütüristik izlenimleri bizlere veriyoruz. Bu iki cihaz arasındaki en önemli estetik farkın boyut olduğunu söyleyebiliriz. Xiaomi 12 ise en çok kompakt olmasıyla öne çıkıyor.

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro

Ekran detaylarına geldiğimizde Xiaomi 12 Pro’da daha güçlü ekran teknolojisi görüyoruz. LTPO teknolojisine sahip AMOLED ekranı 1 ve 120Hz arasında ekran yenileme hızı sunuyor. QHD+ çözünürlük sunan 6.73 inç ekranı, Dolby Vision ve HDR10+ desteği ile birlikte görsel deneyimi çok zenginleştiriyor. Normal sürüm Xiaomi 12 ise daha düşük Full HD+ çözünürlüğe sahip ve LTPO teknolojisinden yoksun. 6.28 inç ekranı da OLED panel taşımakta. Yine de görsel anlamda segmentine uygun deneyimler yaşatmakta.

Donanım ve Yazılım Karşılaştırması

Donanım bölümünde iki telefonun arasında herhangi bir fark yok ve her ikisi de Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisini kullanıyorlar. 8 çekirdekli bu yonga seti, 3 GHz saat hızı sunuyor. İki cihazın kurulumları da tamamen aynı. En düşük 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama kurulumu ile birlikte en yüksek 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama sağlıyorlar.

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro

Yazılım konusunda da herhangi bir değişiklik yok. Her iki cihaz da Android 12 işletim sistemi tabanlı MIUI 12.5 işletim sistemi ile kutudan çıkıyorlar. Ocak ayının sonunda Çin pazarında MIUI 13’e güncellenebilecekler.

Kamera, Pil ve Fiyat Karşılaştırması

Xiaomi 12 Pro, kamera açısından normal sürüm kardeşine göre çok daha iyi özellikler sunuyor ve piyasadaki en iyi kameralı telefonlardan biri. Cihazın arka kısmında 50 Megapiksel Sony IMX707 ana sensör, 50 Megapiksel telefoto sensör ve 50 Megapiksel ultra geniş kamera yer alıyor. Selfieler için 32 Megapiksel lens mevcut.

Normal sürüm Xiaomi 12’de ise 50 Megapiksel ana kamera, 13 Megapiksel ultra geniş ve 5 Megapiksel telefoto makro sensör bulunuyor. Önde ise aynı şekilde 32 Megapiksel kamera mevcut.

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro

4.600 mAh pil ile kutudan çıkan Pro sürüm, 120W hızlı şarj ve 50W hızlı kablosuz şarj sağlıyor. Kardeşi ise 4.500 mAh kapasiteli 67W hızlı şarj ve 50W hızlı kablosuz şarj sunan pile sahip.

Fiyat konusunda Xiaomi 12, başlangıç fiyatı olarak 577$ ile raflarda yerini aldı. Pro sürüm ise 733$’dan başlayan fiyatları ile satışta. Ülkemiz pazarına yeni yılda girmesini beklediğimiz serinin yeni gelişmeleri veya karşılaştırmaları için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu