Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Snapdragon 875 yonga seti, özellikleri ve kod adıyla birlikte sızdırıldı!!!

Akıllı telefonlarımıza güç veren Qualcomm’un, bir süredir üzerine çalıştığı Snapdragon 875 yonga seti, kod adı ve birkaç özelliği ile sızdırıldı.

ABD’li yonga seti üreticisi olan Qualcomm, 2021 amiral gemilerinin kalbi olacağı Snapdragon 875 işlemcisini, bu yılın dördüncü çeyreğinde duyuracak. Ancak yukarıda da dediğimiz gibi bu işlemci, yeni nesil amiral gemilerinde 2021‘den itibaren kullanılmaya başlayacak.

Buna ek olarak Roland Quandt adındaki bir kaynak, yeni nesi Snapdragon 875 hakkında bazı iddialarda bulundu. Roland’a göre Snapdragon 875 (SM8350), Lahaina kod adı ile birlikte karşımıza çıkacak. Bu isim aslında  yedi Hawai Adasından biri olan Maui’deki bir şehrin ismidir.

Bunun yanı sıra başka bir kaynakta, Snapdragon 875‘in Snapdragon 875G olarak geleceğini iddia ediyor. Şimdi gelin sözü fazla uzatmadan, yeni nesil işlemcinin diğer özelliklerinden de bahsedelim.

Amiral gemisi cihazlar için gelecek olan Snapdragon 875, 5nm bir sürece dayanacak. Buna ek olarak Qualcomm bu işlemcide, Cortex X1 + Cortex A78  süper büyük bir çekirdek kombinasyonuna yer verecek; Bu, aynı zamanda ARM CortexA77 çekirdeğinden de % 30 daha fazla performans sağlayacak.

Şu ana kadar Snapdragon 875/875G hakkında tüm bildiklerimiz bu kadar. Ancak önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen bu işlemcinin, diğer rakiplerine performans konusunda çok büyük bir ders vereceği iddia ediliyor. Bakalım Qualcomm, başarılı işlere imza atabilecek mi? Bekleyip görelim.

Yeri gelmişken geçtiğimiz haftalarda duyurulan Snapragon 865 Plus’ın da özelliklerini şöyle bir hatırlayalım:

Snapdragon 865 Plus özellikleri

  • Artan performans:  Yeni yonga seti, Kryo 585 ana çekirdeği sayesinde saatte 3.1GHz‘e kadar çalışacak ve Snapdragon 865‘e göre % 10′luk bir performans artışı sergileyecek. Ayrıca aynı performans artışı Adreno 650 GPU‘da da geçerli olacak.
  • WiFi 6E: Yeni yonga seti,  FastConnect 6900 sayesinde Wi-Fi 6E standardını destekleyecek. Bu da Snadpragon 865 Plus yonga setine sahip cihazların,  2,4 GHz5 GHz ve 6 GHz bantlarında çalışabileceği anlamına geliyor.
  • Buna ek olarak Snapdragon 865 Plus; Bluetooth 5.2, Çift Bluetooth Antenleri, aptX paketi ve yeni LE ses özelliklerini de destekleyecek.
  • 4 akışlı (2 × 2 + 2 × 2) Çift Bant: Bu yenilik ile cihazınız birden fazla anten ve bandı aynı anda kullanarak, gecikmelerin önüne geçecek ve performansınızı en üst seviyede tutacak.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu